Hvad ville du sige til at arbejde uden en overenskomst?

Af: Thomas Jensen, Byrådskandidat for Socialdemokratiet, Vesthimmerlands kommune, Gl. Gislumvej 10 Aars

Det kan desværre være virkeligheden lige nu i Vesthimmerlands kommune. De stiller IKKE krav om overenskomst, til dem som udfører arbejde for dem.

Vi skal sikre os, at vi får mest muligt for vores skattekroner. Men det skal ikke være på bekostning af udført arbejde uden overenskomst. Når vi som kommune får private firmaer til at byde ind på opgaver som, nybyg, renovering, hjemmepleje, transport og mad til ældre, skal vi sikre os, at det foregår under ordnede forhold. Vi ligger HELT i bund i Vesthimmerland, når det gælder, at sikre os at arbejdet bliver udført af mennesker på overenskomst. Vi skal, som kommune ikke acceptere, at vi hyrer private ind til at løse opgaver for os, uden at sikre os de har en overenskomst.

Jeg mener at det er åbenlyst, at vi skal forlange af vores private aktører, har en overenskomst med deres ansatte. Vi skal ligeledes sikre os, at de også stilles til ansvar, hvis de hyrer en underleverandør ind, uden overenskomst, til at hjælpe dem med opgaven.

Lad os nu få lavet et flertal i Byrådet, der stiller krav til ordentlige arbejdsvilkår. Vi kan ikke være det bekendt, overfor de mennesker der dagligt bliver underbetalt, ikke får deres retmæssige ferie, manglende overtidsbetaling, løn under sygdom etc. Rettigheder de fleste af os tager for givet.  

Vær med til at sikre, at vi indfører ordentlighed i Vesthimmerlands kommune.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: