FARSØ: Som bekendt består et fodboldhold af 11 spillere, og for at kunne spille en fodboldkamp endnu 11 spillere, en dommer og naturligvis holdenes trænere. 

Det er årsagen til, at forsamlingsloftet fra i dag mandag den 1. marts er hævet til 25 personer for udendørs idrætsliv, ellers vil det eksempelvis ikke være muligt at afvikle fodboldkampe.

Det glæder formand for den lokale fodboldklub FUIK, Magnus Bøjer overordentligt meget.

-Det er ikke meget, at vi har kunnet træne af fodbold endnu i denne sæson. Sæsonen for seniorspillerne startede ellers for en måned siden, fortæller Magnus Bojer. I stedet har spillerne haft styrketræning og har øvet teknik. Alt sammen er blevet formidlet virtuelt ud til spillerne. Nu glæder vi os til at kunne mødes på banerne igen, til såvel kampe som træning.

Stadig med mange regler
Heldigvis har vi mange boldbaner, hvilket betyder at også ungdomsholdene kan følge deres normale træning igen, dog stadig underlagt mange restriktioner og regler.

Ud over at være delt ind i hold af 25 personer, skal banen også have en vis størrelse og der er afstandskrav mellem banerne. Kegler og bolde skal placeres og fordeles af træneren, der efter træningen også skal vaske dem. Målmanden skal selv medbringe egne handsker, der er nyvaskede. Og hvis en bold ligger godt til et hovedstød mod mål, skal man lade bolden gå lige nu. Hovedstød er ikke tilladt.

Desuden er klublokale og omklædningsrum i Dronning Ingrid Hallerne aflåst. Det betyder at FUIK spillerne skal møde omklædt og tage lige hjem efter træning. 

Altså med andre ord, gælder de samme regler som sidste forår, dog med den væsentlige forbedring, at man må samles flere på banerne.    

Der er foreløbigt ikke lagt noget kampprogram for FUIK’s ungdoms- og seniorhold og der bliver ikke nogen standerhejsning for ungdomsafdelingen.

Men glædeligt for samtlige FUIK’s ca. 380 spillere er at de nu kan komme på græs.

Også andre idrætsforeninger kan samles med 25 personer
Ud over fodbold, gælder det hævede forsamlingsloft til 25 personer også for andre udendørs idrætsforeninger, eksempelvis løbeklub.

e-max.it: your social media marketing partner