FARSØ: Mange motionsfællesskaber er hårdt ramt på fremmødet i disse corona-tider, også selvom myndighederne ikke fraråder at dyrke motion, så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

Den nye ”Tag en ven med”-kampagne, som kører i fem kommuner i denne uge, heriblandt Vesthimmerland skal få folk til at myldre til senior-idræt igen.

Ella Bidstrup fra Haubro er en af dem, som tidligere er blevet prikket på skulderen af en veninde og lokket med til træning i ”Idræt om dagen” i Farsø. Det er 60+ senior motion i og omkring Dronning Ingrid Hallerne, som foreningen ”Sundhed, trivsel og Læring” i Farsø står bag.

Ella Bidstrup fortæller videre. - Det betød rigtig meget for mig at blive inviteret, fordi hun kender mig. Så jeg var sikker på, at hun troede på det var noget for mig også.  Jeg synes, at det var rigtig dejligt, siger Ella Bidstrup

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet blandt 1.000 inaktive viser, at det især er invitationerne fra ens nærmeste omgangskreds, som kan trække folk afsted. Bag Tag en ven med-kampagnen står Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Vesthimmerlands Kommune.

-Det kan være en stor udfordring at komme afsted første gang til en idræt, hvis man ikke kender nogen – og måske især i de her corona-tider. Men vores erfaringer er, at det hele bliver mere overskueligt og trygt, hvis man følges med én, som man kender. Derfor er vi glade for, at flere foreninger i kommunen bakker op, siger Eva Winther Dalby, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

e-max.it: your social media marketing partner