UHREHØJE: På opfordring starter Uhrehøje MTB Klub en ny afdeling op for kvinder her efter sommeren.

Klubben har haft god succes med ”Uhrehøjes Mandfolk på MTB”, der nu starter sin 3. sæson.  

-Vi har i flere år haft stor succes med at få ”mandfolkene” i Vesthimmerland op af sofaen og ud på mountainbike i skoven, og vi har over det seneste år fået mindst 8-10 uopfordrede henvendelser om at starte et kvindehold, så nu glæder vi os til at starte et hold for kvinderne, fortæller Knud H. Odgaard fra Uhrehøje MTB Klub og fortsætter:

”Mandfolk på MTB” er et gratis tilbud i samarbejde med DGI, og selv om DGI ikke på samme måde har begrebet kvinder på MTB, vil vi indføre det i Vesthimmerland, siger Knud H. Odgaard.

Det nye kvindehold får naturligvis navnet ”Uhrehøjes Tøser på MTB” og der vil blive mulighed for at køre på MTB sporet i Uhrehøje Plantage to gange om ugen.  

Uhrehøje MTB lægger bane til og alle instruktører er frivillige.

-Alle er velkomne!! Både helt nye, erfarne, unge, gamle, tykke og tynde - Der er plads til alle, opfordrer Knud H. Odgaard, der selv er blandt de frivillige instruktører: Den langsomste sætter tempoet. De første gange ser vi jer lige an, men håber på at I bliver nok til at vi kan dele op i hold, alt efter teknisk og fysisk formåen: ”de nye og langsomme”, ”de lidt hurtigere” og måske et rakethold ”dem vi andre ikke gider lege med”. Der er altid erfarne tovholdere med, som vejleder på begynderholdene, så man kan lære noget teknik og kommer godt hjem.

Det eneste, der kræves, er en mountainbike (MTB) og en cykelhjelm.  Både for at få en god start fysisk og ikke mindst for at få en sikker start teknisk, skal man i de første måneder regne med at deltage 1 gang om ugen og helst 2. Det er ikke et krav, men en anbefaling.

-Til at starte med, er der formentlig mandlige ”vejledere”, men målet er, at der skal komme så mange kvinder, at holdet bliver selvkørende, siger Knud H. Odgaard.

e-max.it: your social media marketing partner