VESTHIMMERLAND: En ny undersøgelse blandt borgerne i Vesthimmerlands Kommune skal kortlægge borgernes idrætsvaner eller mangel på samme. Målet er at se, hvad der virker, så kommunen fremover kan skræddersy motions- og idrætsinitiativer, så de får endnu flere i gang.

4.000 borgere i Vesthimmerland Kommune har netop modtaget et spørgeskema om deres motions- og idrætsvaner og dermed generelle sundhed.

-Vi håber, at så mange som muligt vil bidrage og udfylde skemaet, så vi fremover kan lave endnu bedre motions- og idrætstilbud. Vi ved, at mange gerne vil i gang med idræt, men måske mangler det tilbud, som skubber dem afsted, siger Eva Winther Dalby, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior, der er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Vesthimmerlands Kommune.

En del af dette samarbejde er at øge motions- og idrætsdeltagelsen blandt borgerne. Vesthimmerlands Kommune har siden 2017 deltaget som seniorkommune, som specielt har fokus på at øge borgere 60+`s muligheder for et aktivt liv.

Undersøgelsen skal blandt andet klarlægge: 1. Motions- og idrætsvaner i forhold til alder, køn og erhverv. 2. Hvorvidt borgernes aktivitetsniveau lever op til WHO`s minimumsanbefalinger til fysisk aktivitet.3. Niveau af tilfredshed med sports- og motionsfaciliteter.4. Hvor, hvornår og hvordan borgerne ønsker at være eller er aktive. 5. Hvilke barrierer der er i forhold til de inaktive.

Det er andet år, at undersøgelsen laves og første gang, at Vesthimmerland er med.

 

e-max.it: your social media marketing partner