FARSØ: I forbindelse med ”fase 2 åbningen af Danmark” blev der sidste weekend givet grønt lys for foreninger, der træner og opholder sig i det fri, til at kunne mødes igen – dog med restriktioner forstås.

Genoptaget fodboldtræningen
Således også i fodboldklubben FUIK, der nu har genoptaget fodboldtræningen. Men en rigtig fodboldkamp, er der ikke mulighed for at spille på nuværende tidspunkt, grundet forsamlingsforbuddet på max. 10 personer. Desuden er der også afstandskrav at tage hensyn til.  

-Vi oprettede et hurtigt arbejdende Corona-udvalg bestående af to mand fra bestyrelsen og vores stadioninspektør. Heldigvis havde vi retningslinjer fra DBU at gå ud fra, fortæller formand for FUIK Magnus Bojer.  

Mange regler
Han må indrømme, at det er andre forhold der gælder lige nu. Grupperne må max. være på 10 personer inklusiv træner og banen skal være på min.40x30 meter. Kegler og bolde skal placeres og fordeles af træneren, der efter træningen også skal vaske dem. Målmanden skal selv medbringe egne handsker, der er nyvaskede. Og hvis en bold ligger godt til et hovedstød mod mål, skal man lade bolden gå lige nu. Hovedstød er ikke tilladt. 

Desuden er klublokale og omklædningsrum i Dronning Ingrid Hallerne aflåst. Det betyder at FUIK spillerne skal møde omklædt og tage lige hjem efter træning.  

De yngste FUIK spillere – ”boblerne” møder til deres første træning i denne uge, mens ungdomsspillerne startede i sidste uge.  

Fodboldskoler gennemføres
Det der glæder FUIK’s yngste spillere er, at det netop er blevet meddelt, at fodboldskolerne trods corona restriktioner gennemføres i år i uge 27. Det gælder både DBU og DGI fodboldskolen.
 

Fodboldskolerne, der afholdes på Farsø Stadion har hvert år mellem 120 og 140 deltagere i den første uge af skolernes sommerferie.

 

e-max.it: your social media marketing partner