FARSØ: Fem år efter Team Gym Himmerlands start står gymnastiksamarbejdet lørdag overfor sin ilddåb som stævnearrangør.

Jysk-Fynsk mesterskab
Med Dronning Ingrid Hallerne i Farsø som ramme skal Team Gym Himmerland være vært for årets Jysk-Fynske Mesterskaber i Talentrækkens 1. runde. 

Idéen om at ansøge om værtsskabet for en TeamGym konkurrence, kom for et par år siden under en konkurrence i Sæby, fra Instruktør og stifter af TeamGym Himmerland Jonas Poulsen.  

Hans tanke bag var at give TeamGym Himmerlands gymnaster mulighed for at stille op i konkurrence på hjemmebane, samt for at udbrede kendskabet til TeamGym i lokalområdet. 

TeamGym er for tiden den hurtigst voksende genre inden for gymnastikken, og flere og flere foreninger opretter i disse år deres egne TeamGym-hold for at deres gymnaster får mulighed for at deltage i konkurrencer og vinde medaljer inden for deres sportsgren 

Udvalgt for 1 år siden
TeamGym Himmerland fik for lidt over et år siden besked om, at de var blevet udvalgt blandt ansøgerforeningerne og planlægningsarbejdet har siden været i gang, for at kunne arrangere en velfungerende konkurrence.  

I styregruppen for konkurrencen sidder forældre Michael Loft samt instruktører Jonas Poulsen og Mette Berg. Der er blevet planlagt og lavet arbejdsfordeling hvor forældre, gymnaster og øvrige instruktører har budt flittigt ind på opgaverne.  Planlægningsgruppen er glade for at der har været så stor opbakning omkring afholdelsen af konkurrencen. Det viser det store sammenhold der er på TeamGym Himmerland og i konkurrencegymnastikken. 

Deltager selv med tre hold
TeamGym Himmerland deltager selv med tre hold i konkurrencen: Minipige 1, Minipige 2 og Minidrenge. Med på de tre hold er gymnaster fra hele Himmerland - og dele af Han Herred. 

550 gymnaster kommer til Farsø
Gymnasterne kommer fra Onsild og Terndrup i syd, over Aars, Farsø, Vindblæs, Støvring, til Fjerritslev i nord. De glæder sig til at vise deres spring og serie for dommerne og publikum sammen med 57 andre hold, ca. 550 gymnaster, fra Fyn og Jylland.
 

I alt deltager cirka 60 hold - og omkring 550 gymnaster – ved stævnet i Farsø, som ikke må forveksles med DGI’s forårsopvisning, som finder sted weekenden efter – også i Farsø.  

Aldersmæssigt spænder gymnasterne fra de yngste microgymnaster til juniorer op til 17 år. 

Konkurrencen består af en rytmisk serie, 3x6 spring på fiberbane og 3x6 spring i trampet (minitrampolin)  

Holdene får point for hver disciplin, som sammenlagt giver deres placering. Holdene får point med videre til 2. runde, så kampen om de point der kan sikre medaljer i 2. runde starter allerede på gulvet i Farsø.

Vise hvad de kan
For 11 af TeamGym Himmerlands gymnaster er det deres første holdkonkurrence. De har prøvet sig selv af til individuel konkurrence på bane og i trampet, men det er første gang, at de skal vise deres rytmiske serie, hvori der er sværhedsmomenter, som de har øvet på siden sommer. De er spændte, men får god opbakning af de gymnaster der allerede har været i konkurrence og synes at det har været en god oplevelse. Flere af de gymnaster der har været i konkurrence før, giver udtryk for at det er sjovt og ikke føles så konkurrenceagtigt, når man er sammen med sine holdkammerater. Det giver de nye lidt ro, da de alle kommer fra opvisningsgymnastikken, hvor der ikke er øje på hver detalje gymnasterne udfører.

e-max.it: your social media marketing partner