Farsø Skole vinder regionsfinalen i skolepokalen

FARSØ: Torsdag middag lød startfløjtet på Nibe Stadion i Regionsfinalen for piger i DBU Skolepokalen – det tidligere Ekstrabladet Skolefodbold – mellem Farsø Skole og Nibe Skole.

Med en sejr kunne Farsø Skoles piger, som består af spillere fra Farsø Ullits IK og AaB, sikre sig Regionsmesterskabet samt videre avancement til den landsdækkende kvartfinale i DBU Skolepokalen.

Tilskuere fra både Nibe og Farsø var mødt talstærkt op og spillerne var opsatte på at yde en god præstation

Allerede fra start kom Farsø Skole blæsende ned mod Nibe Skoles mål, og tiden på stadionuret havde ikke været i gang længe, før første skud blev sparket på overliggeren. Presset fortsatte mod Nibes mål, og bolden fik sig da også endnu en tur på overliggeren. Farsøs piger måtte derfor gå til halvleg med 0-0 på tavlen men i højt spillehumør.

Anden halvleg startede noget mere jævnbyrdigt end første, og Nibes hurtige offensivspillere blev farlige på flere omstillinger. Men knap halvvejs inde i anden halvleg begår Nibe et frispark lige uden for feltet, og Farsøs angriber Frida Binderup stod hurtigt klar til at sparke. Bolden blev sparket sikkert ind under overliggeren uden chance for Nibe-målmanden, og Farsø tog dermed føringen i finalen.

Spændingen ville dog ingen ende tage, og Nibe havde da også mulighed for at få udlignet, da der til sidst blev lagt kampens største pres på Farsø-målet. Alligevel var det Farsø Skole, som i de døende minutter af kampen kunne bringe sig yderligere foran og sikre sejren efter en flot aktion af Frida Binderup på kanten af feltet, som derefter lægger den flot ind i fødderne af Signe Hagsten foran mål, som sikkert sparker bolden ind i nettet.

Farsø Skoles piger kan derfor fortjent kalde sig Regionsmestre, og har samtidig sikret sig avancement til forårets nationale slutspil, hvor den står på kvartfinale mod Regionsvinderen fra en anden region. Modstander er endnu ikke bestemt.

Efter kampen stod den på præmieoverrækkelse, sejrsdans og champagne.