Gadeidrætten gjorde sit indtog i Farsø

FARSØ: Gadeidræt, altså hvor midlertidige opstillede ramper og baner opstilles på asfaltarealer, gjorde sit indtog i Farsø i dag. Street Attack – som turnerer Nordjylland rundt, havde sit første stop i Farsø.

Farsø har faciliteterne i forvejen
At Farsø var valgt til premieren hænger sammen med at Farsø slet ikke behøver at lægge asfalt til – for her han man langt hen ad vejen har faciliteterne i forvejen. Det vil sige, i hvert fald lige om lidt, for Farsøs nye skaterbane er ikke helt færdig endnu. Det var ellers planen at Skaterbanen skulle indvies i torsdags med masser af inspiration fra Street Attack karavanen. I stedet blev Multibanen indtaget af skateboards til at starte op på, for der skal trods alt lidt øvelse til før at man kan skate rundt i ”gryderne” på den nye skaterbane, der er sat til at åbne 16. august.  

P-pladsen foran Dronning Ingrid Hallerne blev om formiddagen indtaget af skoleklasser fra hele kommunen. Ud over Farsø Skole var eksempelvis også Toppedalskolen og Hornum Skole mødt frem.  

Noget for enhver smag
Der var mange former for gadeidræt man kunne prøve. Der var noget for en enhver smag hvad enten man er til hjul, bolde eller styrketræning på den sjove måde. Formålet var at man skulle lade inspirere og så indtage banerne efterfølgende.      

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Asger Andersen blev grebet af stemningen efter han havde budt velkommen. Han greb straks et løbehjul og tog et par runder med børnene. 

Ellers blev eleverne sendt rundt i hold til såkaldte workshops, hvor man blev introduceret for de forskellige discipliner. Det havde man fire timer til, hvorefter der resten af dagen var inviteret til fri leg og flere shows på p-pladsen ved Dronning Ingrid Hallerne.  

Venter på skaterbanen bliver færdig
Eva Winther Dalby tovholder fra Vesthimmerlands Kommune indrømmer at tidspunktet for arrangementets afholdelse ikke var så velvalgt. Med kun to dage til sommerferien, studenterfester hjemme i baghaverne – ja, så var det ikke familiernes prioritet at møde frem torsdag eftermiddag og aften, hvor der ellers var rigeligt at prøve og kigge på.  Vi skulle nok have ventet til august og så havde vi også været helt sikre på at skaterbanen var færdig.  

I dag måtte man ”nøjes” med at se på at der blev hældt beton på banen.  

Men til gengæld var folkene fra Street Attack meget imponerede over forholdene i Farsø, og især det, at man tænker alle sportsgrene ind på området.  

De sportsgrene som Street Attack havde med kan udøves på Multibanen og Skaterbanen ved Dronning Ingrid Hallerne, parkour på banen ved Farsø Skole, panna ligeledes på skolen hvor man har en bane. Så med andre ord har gadeidrætten allerede indfundet sig i Farsø.    

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: