VESTERBØLLE: Hvert år afholdes der sommer cup i Cheerleading i Gladsaxe idrætshaller, og i den forgange weekend stillede Vesterbølle Efterskole for første gang med et hold i konkurrencen.

Cheerleaderholdet med navnet ”Bøllerne” havde trænet meget op til stævnet og håbede naturligvis på at klare det godt. Samtidig er det et vilkår som efterskole, at holdet kun kan nå at træne sammen igennem ca. 10 måneder svarende til et skoleår, og at det selvfølgelig kan have indflydelse på præstationen. 

Tilgangen var derfor også, at holdet deltog for oplevelsens skyld og for at have det sjovt. Og det havde de!

-Vi er ikke med for at vinde men for at få oplevelsen, og det var mega fedt at prøve og bare mærke stemningen, fortæller elev Randi Holwerda. Og god stemning var der da også i hallen med de 725 deltagere og ca. 1.000 tilskuere. ”Bøllerne” klarede det rigtig flot til deres første stævne og gik hjem med en 3. plads i deres række. De oplevede stor opbakning fra de andre hold, tilskuere og ikke mindst den stolte træner, Ninette Lykke Mejer Jensen, som har trænet hårdt sammen med pigerne på efterskolen.
 

På efterskolen startede man med at have cheerleading på skemaet for blot et par år siden – en sport som har sin oprindelse i USA men er meget andet end de velkendte pomponer. Cheerleading udvikler sig konstant og er karakteriseret ved at være et mix imellem teknikker fra springgymnastikken og dans. Det er en sport, der kræver styrke, koordinations- og samarbejdsevner og meget andet for at pyramidestrukturer, kast, koreografi og akrobatik går op i en højere enhed. Sporten er voksende herhjemme, og der er flere klubber landet over, som er organiseret under Dansk Amerikansk Fodbold Forbund.

 

e-max.it: your social media marketing partner