VESTERBØLLE: Dette skoleår har Vesterbølle Efterskole med stor succes for første gang udbudt cheerleading som valgfag.

Cheerleading har sin oprindelse i USA og er nok mest kendt som festlige indslag ved sportsbegivenheder.

Cheerleading har dog, også herhjemme, udviklet sig til en krævende hold- og konkurrencesportsgren. Det kræver både gode koordinerings- og samarbejdsevner, teknik, styrke og smidighed - alle færdigheder, som cheerleadingholdet fra Vesterbølle har knoklet med.

-Der har været stor interesse for valgfaget og cheerleadingholdet har udviklet sig virkelig meget på ret kort tid. De træner hårdt og flytter sig enormt både fysisk og psykisk – det ses også på selvtilliden, fortæller lærer i cheerleading Ninette Jensen.

Efterskolens cheerleadinghold har da også øvet sig ekstra meget den sidste tid. De har nemlig haft flere større opvisninger på programmet. For et par uger siden var de på Viborg stadion, hvor de i forbindelse med fodboldkampen mellem Viborg og Brabrand, gav den fuld gas med alt, hvad de har lært. Løft, spring, pom pommer og meget andet var vigtige ingredienser i elevernes opvisning, inden fodboldkampen blev fløjtet i gang. Eleverne klarede opvisningen flot, og mente alle efterfølgende, at det var en stor oplevelse at optræde for de ca. 4000 publikummer.

Eleverne havde mod på mere og begav sig, sammen med efterskolens hold i rytmisk gymnastik, fredag afsted til Erhvervsskolerne i Aars, hvor de igen skulle optræde for et større publikum. Anledningen var indvielsen af erhvervsskolernes nye flotte sportshal.

Som en del af den officielle indvielse var der taler, korsang og ikke mindst efterskoleelevernes festlige indslag. Opvisningen bød på fart over feltet med cheerleading samt mere klassisk rytmisk gymnastik, som også er et af efterskolens populære valgfag.

Opvisningen blev taget godt imod, og eleverne fik endnu en succesoplevelse. Publikum virkede meget begejstrede og klappede godt med undervejs. Ninette Jensen var, sammen med underviser i rytmisk gymnastik Signe Boisen, godt tilfredse med elevernes indsats.

-Det lykkedes med alt koordinering, de svære løft og spring, så det var fedt, at de kom i mål med alt det, de har trænet og knoklet med, fortæller Ninette Jensen.

Om Erhvervsskolernes nye sportshal kommer til at danne ramme for cheerleading igen er uvist, men Vesterbølle Efterskole er i hvert fald friske på at sende deres cheerleadinghold afsted, hvis man har brug for et sportsligt indslag med god underholdningsværdi. Cheerleading er nemlig, ikke overraskende, også på efterskolens skema til næste skoleår.

 

e-max.it: your social media marketing partner