VESTHIMMERLAND: I dag blev 200 km. vesthimmerlandske veje på såvel asfalt som grus kørt tynde af cykelløbet GP Himmerland Rundt, som blev afviklet for 8. gang.

Løbet havde deltagelse af 174 ryttere fordelt på 29 hold. Kortegen havde herudover følgeskab af ca. 25 motorcykler og 30 servicebiler.  

Mod ønske blev det en vindstille dag, som betød hurtige tider, men til gengæld gjorde regnvejr og grusveje det surt for rytterne. Det sidste var bevidst fra løbsledelsens side.  

Løbets rute forløb i to sløjfer med slutspurt omkring Aars by. Den første sløjfe, som var på 36 km havde retning mod Louns Halvøen og passerede mange byer undervejs.  

Hurtigt satte fire ryttere sig foran og en forfølgergruppe bestående af to ryttere fulgte kort tid efter. Frontgruppen satte sig foran med 1,5 minut. Dette forspring blev øget efter at grus strækningerne Klovenhøjvej og Våsen blev indtaget og da man nåede til Louns begyndte det at regne.  

Da hovedfeltet nåede til Farsø by var man 3,5 minut efter frontgruppen og sådan forblev det indtil løbet nåede til rundstrækningerne omkring Aars. Så på mange måder var det på Louns halvøen at løbet blev afgjort.  

Undervejs på ruten var der publikum, men slet ikke i den målestok som forventet, hvilket skyldes regnen og det faktum at løbet blev direkte transmitteret på tv.

Men først i mål kom hollandske Andre’ Looij fra holdet Monkey Town Continental Team. På 2. pladsen kom danske Emil Nygaard Vinjebo fra Team ColoQuick og på 3. pladsen danske Nicklas Overgaard Pedersen fra BHS Elmeborg Bornholm  

Ikke kun rytterne kørte stærkt. Det gjorde kortegen af følgebiler også, der brugte begge spor i hovedgaden. 


Ca. 20 sekunder varede løbet for tilskuerne langs ruten, så var hele kortegen passeret.

 

e-max.it: your social media marketing partner