VESTHIMMERLAND: En gang årligt i forbindelse med Idrætsrådets generalforsamling har rådet også for vane at fremhævne et Idrætsnavn og et Idrætstalent som har gjort det særligt godt i det forgangne år.

Og sådan var det også i år, nærmere bestemt her til aften, hvor Idrætsrådet havde kaldt til samling i Firkløveren i Vester Hornum.  

Det var formanden for Idrætsrådet, Tove Douglas, som overrakte priserne - og sagde, at hun glæder sig over at fortsætte rådets tradition med at vise anerkendelse af idrætsudøvere i kommunen. 

Årets Idrætsnavn
Prisen Årets Idrætsnavn uddeles til en person eller hold, der har leveret et resultat på højt sportsligt plan og som gennem sporten har været med til at synliggøre Vesthimmerland.
 

På den baggrund har Idrætsrådet valgt de dygtige U14 piger fra Gedsted-Fjelsø Idrætsforening (GFI) til Årets Idrætsnavn.

Pigerne er i år rykket op i 2. division, og det er første gang, at der er hold fra Gedsted i så høj en række.
 

U14-pigerne spillede i den indledende runde otte kampe, hvor de vandt seks og spillede to uafgjort. 

-Der var et mellemspil, som de også vandt, derfor er de i den stærke pulje i 2. division, og som oprykker skulle være de svage. Men de har spillet uafgjort med to hold, så vi synes, det tegner godt, lød det i indstillingen fra GFIs bestyrelse.  

Tove Douglas påpegede desuden ved uddelingen at pigerne kun har spillet håndbold i 2 år og nogle af den sågar kun i 1 år. 

Årets Idrætstalent
Prisen for Årets Idrætstalent er en anerkendelse til en ung idrætsudøver, som har udvist særligt engagement og færdigheder inden for sin idrætsgren.
 

Valget faldt på Mads Loft fra Aars Gymnastikforening. Han kunne desværre ikke selv være til stede ved prisoverrækkelsen, da han var på ferie. Han havde derfor i stedet sendt hans træner Mette Berg.

-Mads Loft fyldte 10 år i januar 2018 og fejrede dagen sammen med resten af TeamGym-holdet til weekendtræning. Mads træner på TeamGym 2½ time, 2 gange ugentligt og dette er hans 2. sæson. Derudover går han på et andet lokalforeningshold.
 

Mads har den seneste 1½ sæson gennemgået en enorm udvikling som gymnast. Han startede helt fra bunden og har med stor træningsiver og gåpåmod arbejdet sig op blandt de dygtigste i sin aldersgruppe 

Mads arbejder meget målrettet i sin træning, som ud over bane og trampet også indeholder rytme. Mads klarer sig godt inden for alle 3 discipliner og er derfor en værdifuld gymnast i holdkonkurrencerne, hvor han med Minimix i foråret 2017 vandt sølv ved Jyske Mesterskaber og blev nr. 6 i 1. division ved forbundsmesterskaberne.

Mads er meget seriøs og træner flittigt styrke og momenter, som er en del af TeamGym serien, hjemme hver dag. Vi ser i træningen, at Mads mestrer sine styrke- og balancemomenter til perfektion.

Samtidig med at Mads er en rigtig dygtig gymnast, er han også en god holdkammerat. Han har et rigtig godt samspil med de øvrige gymnaster på holdet. Han er altid positiv og kommer glad og smilende til træning, lød det i den indstilling til prisen som Tove Douglas læste op fra Aars Gymnastikforening.

Begge prisvindere modtog hver et kontantbeløb på kr. 2.500
 

FAKTA: Idrætsrådet Vesthimmerland
-Idrætsrådet Vesthimmerland har til opgave at understøtte foreningslivet i Vesthimmerlands idrætsforeninger.
 

-Rådet blev grundlagt i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. 

-I dag har det 62 aktive medlemsforeninger af forskellig størrelse den mindste har 25 medlemmer, den største har 1300. 

-Rådet, der samarbejder med DGI og DIF, har en bestyrelse bestående af syv medlemmer.
-Rådets formand er Tove Douglas, Gl. Ullits

 

e-max.it: your social media marketing partner