VESTHIMMERLAND: Interessen for cykelløb er voldsomt stigende i hele Europa. Det mærkes også i forbindelse med GP Himmerland Rundt, der finder sted i slutningen af næste måned.

Løbet, der køres for 8. gang, er en del af Europa Touren og har gennem årene markeret sig stærkt på den internationale cykelscene. Det medførte sidste år, at løbet blev transmitteret direkte i tv. Den aftale er fornyet her i 2018 og udvidet på flere områder. Det er nyt, at man vil anvende dronebilleder og at TV2 Nord går med ind i selve produktionen og samtidig sørger for signalet til de øvrige, regionale tv stationer. 

-Vi er helt naturligt glade for den interesse, der er for løbet, men vi må desværre konstatere, at vi har økonomiske udfordringer. Mange fortæller os, at det er et fantastisk arrangement, og vi gør et stort arbejde for området, men vi har alligevel meget vanskeligt ved at skaffe sponsorer, som ellers kan få enestående markedsføring, fortæller arrangørerne, Thomas Just, Farsø og Mogens Kristensen, Gedsted og fortsætter: - Det er os selv, der betaler for TV-produktionen, der er meget dyr. Derfor håber vi på, at flere kan se rækkevidden i tv-produktionen, og dermed profitere af et sponsorat i forbindelse med løbet. Vi forventer endvidere en endnu større publikumsinteresse i år, fordi løbet er flyttet fra fredag til lørdag. 

GP Himmerland Rundt er på 200 km og kommer rundt i store dele af Vesthimmerlands Kommune og skal derfor ikke bare opfattes som en Aars event, selvom løbet har start og mål her. En lang række byer og landsbyer får besøg af det flotte felt og vil via TV-billederne blive vist frem til mange seere. 

Der er 29 startende teams. 20 internationale teams. Heraf kommer de 13 fra Norge. Det giver kun plads til 9 danske teams, men det er til gengæld de absolut bedste danske hold. 

De fleste hoteller i lokalområdet er allerede fuldt booket i forbindelse med løbene. Det betyder 6-700 overnatninger. Det vækker naturligvis glæde hos overnatningsstederne, og det vil også medføre forøget lokal handel i butikkerne samt en kraftig branding af hele kommunen. Alt i alt er det en kæmpe succes for hele området. 

-Uden i øvrigt at sammenligne de to arrangementer, så er det jo beklageligt, at golfturneringen Made in Denmark er flyttet fra Vesthimmerland. Såvel det arrangement som GP Himmerland Rundt er internationale begivenheder, som optræder på Europa Touren. Budgettet for GP Himmerland Rundt ligger på 600.000 kr., hvor tv produktionen sluger en meget stor del. Vi har derfor brug for al den lokale opbakning, vi kan få i form af sponsorater og samarbejdspartnere for at få økonomien i balance. Hvis løbet endnu en gang laver et underskud, må vi konstatere at det er slut med GP Himmerland Rundt, da løbet ikke har haft en hovedsponsor de seneste fem år, slutter de to arrangører, Thomas Just og Mogens Kristensen.

 

e-max.it: your social media marketing partner