GATTEN: Efter 4 år bliver det nu et foreløbigt farvel til Made In Denmark turneringen i Gatten. Næste år rykker Europa Tour turneringen til Silkeborg.

Alle beklager fraflytningen fra Gatten som ellers har bevist, at have alle de kvaliteter som hører til en golfturnering af denne kaliber. Både Europa Touren og de spillere, som har været med, roser turneringen i Gatten i høje vendinger.

Den særlige stemning
Ud over en perfekt bane med en tilpas sværhedsgrad, så roser de atmosfæren. Ganske få turneringer har så højt et tilskuerantal og så har man lagt mærke til at man i Danmark klæder sig i nationalfarven, klapper i takt og har en særlig forkærlighed for pivdyr. Der er nu ikke noget ”pivet” over pivdyrene, som er opfundet særligt til Made in Denmark og tages i brug når en spiller laver en ”birdie”. Og dem blev der typisk lavet 150 stk. af hver turneringsdag

Det ikoniske hul 16
Og særligt på det ikoniske hul 16 – Himmerland Hill var pivdyrene indenfor rækkevidde blandt de mange tilskuere der samlede sig her.

Og netop Himmerland Hill og stemningen her vil man komme til at savne i Silkeborg. For alle er enige om, at Himmerland Hill på ingen måde kan opleves andre steder end i Gatten og det skal den heller ikke.

I et interview har promotor for Made In Denmark, Flemming Astrup, udtalt at han har sit hjerte for Himmerland og han har sin hjemmebane her. Jeg vil gøre alt for at påvirke til at få turneringen tilbage til Himmerland, men det kræver at en købmand (Lars Larsen) og nogle politikere sætter sig sammen.              

Men omvendt kan han også glædes over at Thomas Bjørn, som har været med til at få Europa Touren til Danmark, og som i øvrigt torsdag blev fejret på banen i Gatten for sin turnering nr. 500 på Europa Touren, næste år kan blive fejret på sin hjemmebane, som er Silkeborg.

Made In Denmark blev i år vundet af amerikaneren Julian Suri, men også de danske spillere – især Thorbjørn Olesen var fremme i førerfeltet og endte på en delt 14. plads.

Færre tilskuere
Tilskuerantallet var ikke så højt som de foregående år. Helt præcis 71.298 tilskuere var på plads i Gatten. Et stykke fra de knap 79.000, der var sidste år, hvor dårligt vejr om søndagen sågar betød, at mange blev væk.

Beslutningen om at flytte turneringen til Silkeborg var allerede truffet inden første slag i Gatten og har derfor ikke haft noget med tilskuertallet at gøre. Men det kan ifølge Flemming Astrup vise sig at være en god beslutning. –  Jeg tror, det er det rigtige tidspunkt at flytte turneringen på, inden man kører træt. Og så er der en historie med Thomas Bjørn som Ryder Cup-kaptajn på hjemmebane, der kun kan fortælles i 2018.

Thomas Bjørn spillede sin 500 turnering på Europa Touren i forbindelse med Made In Denmark


Kommer tilbage på et tidspunkt

Lars Larsen er enig og udtaler: - Det er godt at få turneringen lidt væk og så tilbage igen på et tidspunkt, for det kommer den!. Det er godt for tilskuertallet og flere andre ting, at turneringen bevæger sig lidt rundt.

 

Claus Birk Larsen, direktør for Himmerland Golf & Spa Resort slutter runden af udtalelser af med:

- Vi har endnu engang bevist, at vi kan skabe rammerne for en stor golfturnering og en stor folkefest, og igen i år har medarbejdere og de frivillige skabt noget helt unikt i Himmerlands ånd. I alt har 1.400 frivillige været involveret i praktiske opgaver i forbindelse med afviklingen af Made In Denmark i Gatten. 

Her ses Vesthimmerlands stand i forbindelse med Made In Denmark

e-max.it: your social media marketing partner