HORNUM: Den årlige ridelejr i Hornum-Ulstrup Rideklub gik som sædvanlig ikke stille for sig. Knap 30 hesteglade børn og unge var samlet på rideskolen til alt fra skovtursridning til diskotek og rundbold.

Hele weekenden blev der grinet, leget, redet, hygget og trænet såvel højde- som længdespring (uden hest!).

Lørdag formiddag red alle en tur til Jenle Plantage. På denne tur var ridelejr deltagerne delt op i hold, og alle samledes undervejs inde i skoven til pølsehorn og saftevand, mens hestene fik en velfortjent pause og en tot græs. Da alle var tilbage på rideskolen igen efter den 3 timer lange skovtur til hest, blev alle informeret om søndagens øvestævne, hvor urutinerede ryttere kunne få lov til at prøve at ride et dressurprogram igennem og få karakterer fra en dressurdommer. Alle gik derefter i ridehallen for at øve det dressurprogram, som skulle rides søndag, og alle de ryttere, som skulle ride program søndag, øvede flittigt på to ben – hestene havde jo fået dagens motion i skoven.

Lørdag aften deltog forældre og søskende i den hyggelige sommerfest med god mad og hyggeligt samvær, og senere på aftenen blev Skt. Hans-bålet tændt, og der blev grillet skumfiduser. Der blev også tid til rundbold-turnering, børnene mod de voksne, og alle gik op i det med liv og sjæl.

Søndag red de øvede ryttere på orienteringsløb, mens de mindre øvede red øvestævne. Alle rytterne til stævnet fik en dressurkritik og en roset med som bevis på det gennemførte program, mens der til vinderne af orienteringsløbet/-ridningen var præmier til de to ryttere, der klarede sig fornemst igennem opgaverne – som bl.a. bestod i at samle et hovedtøj, hvilket kan være en svær opgave at løse! Til sidst blev to af rideklubbens mest hjælpsomme og positive piger hyldet som Årets hjælpere med en lille gave. Det er guld værd og helt uundværligt for en klub baseret på frivillige kræfter, at alle er indstillet på at give en hånd.

Ridelejren hos HURK er en tilbagevendende årlig begivenhed, som børn og unge – og de voksne – ser frem til med glæde og spænding. Der bliver altid knyttet nye venskaber på kryds og tværs, og børnene lærer meget af hinanden og samværet med hestene.

 


e-max.it: your social media marketing partner