HVALPSUND:I dag gik starten til 3. udgaven af triatlonstævnet "Flugten til Hvalpsund" arrangeret af Farsø Tri og Trim. 

Vejret var perfekt til dette års udgave: 15 grader, overskyet og næsten vindstille, men alligevel var det kun 216 triatleter der stillede til start ud af de 275 forhåndstilmeldte. Triatleterne repræsenterede store dele af landet, herunder også rigtig mange lokale, der tog udfordringen op.

To heat
Første disciplin var at springe fra borde fra Færgen Mary’s bovbort. Det blev gjort i to omgange. Først for herrer og kvinder op til 40 år samt kvinder over 40 år i 1. heat. I 2. heat gjaldt det herrer over 40 år samt unge fra 16 til 19 år. 

Forude ventede 950 meter Limfjordsvand som skulle forceres. Med kontrollerede tag, strøg feltets fortrop gennem vandet. Kun ganske få måtte have hjælp fra kajakker og både, som tjente som både guider ude på vandet og som pusterum, hvis kræfterne var sluppet op.

Ved Fjordvej og den røde løbet blev alle triatleter klappet i land af det talstærkt fremmødte publikum.

Næste disciplin 46 km cykling ventede efter en hurtig omklædning i skiftezonen. Ruten forløb ad naturskønne strækninger på Louns halvøen, som triatleterne næppe nød i fulde drag i deres koncentration på løbet.

Efter de 46 km ventede sidste disciplin løb på 10,5 km som bestod af 4 rundstrækninger i Hvalpsund by. Løbet var særdeles publikumsvenligt og rigtig mange tog derfor opstilling langs ruten for at heppe.

Vinder i mål efter 2 timer
199 gennemførte de tre discipliner og først i mål var Anders Christensen i en tid på 2:03.17. Det fordelte sig med ca. 16 minutters svømning, lidt over en times cykling og 38 minutters løb. Hertil kom tid til skift mellem disciplinerne. Første kvinde i mål var debn professionelle triatlet Anne Jensen med bl.a. flere gennemførte ironman hawaii bag sig. Efter en længere skadesperiode havde hun besluttet af ”Flugten til Hvalpsund” skulle være hendes comeback. Det klarede hun i fin stil med 21 minutters svømning, 1:21 times cykling og 50 minutters løb. Hendes samlede tid inkl. skift blev 2:33:11

Sidste triatlet kom i mål i tiden 4.37.10 efter problemer ude på cykelruten. 

Igen var der stor ros fra triatleterne til arrangør Farsø Tri og Trim for tilrettelæggelsen og ros fra tilskuerne for den nye løberute gennem Hvalpsund, som betød at triatleterne passerede krydset Illerisørevej, Sundvej, Hesselvej, Tingvej adskillelige gange i forbindelse med cykling og løb. 

 

Selvom der var næsten vindstille, så blev der alligevel kæmpet i vandet ud for Hvalpsund, da der i dag blev afviklet triatlonstævnet "Flugten til Hvalpsund". 1. disciplin 950 m. svømning havde udspring fra Færgen Mary og her tages de store armtag.

 

 

Efter 950 m. i fjordvand og syre i hele kroppen var det godt for de 275 deltagere i triatlonstævnet "Flugten til Hvalpsund" at de blev taget varmt imod med klapsalver og "et godt gået" af det talstærkt fremmødte publikum.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner