VESTHIMMERLAND: Det blev lige så udmattende og krævende som løbsarrangør, Mogens Kristensen, havde forventet og også håbet inden starten på dettes års GP Himmerland Rundt, som fredag blev kørt med start og mål i Aars.

Løbet gik ad en rute der gik gennem det smukke Vesthimmerland, med hele 7 grusstrækninger. Disse elementer gjorde stort indhug i antallet af ryttere. Både som følge af punkteringer, men i lige så høj grad fordi grusveje og racercykler stiller krav til såvel teknik som fysik. Der var 176 til start men kun 68 gennemførte den udmarvende 7. udgave af løbet.

-Vi vidste godt, at feltet ville være reduceret, når det passerede målstregen. Men i det gode vejr, som tilsmilede os i år, havde vi forventet flere gennemførende ryttere. Og det overrasker mig meget, at der kom så stor en gruppe hjem. Der var faktisk en gruppe med 20 ryttere tilbage, som havde mulighed for at vinde løbet, siger Mogens Kristensen.

Løbet blev præget af et tidligt udbrud, hvor resterne af udbruddet med tre mand blev hentet få kilometer før mål. Opløbet blev en sand gyser, hvor Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling Team, havde lige det ekstra, der gav sejren. Det var en meget glad Nicolai Brøchner, som efterfølgende kunne udråbe sejren til den største i karrieren.

 

Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling Team, vinder det internationale cykelløb GP Himmerland Rundt 2017 i en tæt spurt foran norske Audun Flytten, Uno-X hydrogen Development Team, med danske Nicklas Pedersen, Team Giant – Castelli på trediepladsen. Foto: Sven Erik Sode.

e-max.it: your social media marketing partner