UHREHØJE: Palmesøndag var der dømt forårsstemning og højt humør i Uhrehøj Plantage, da knap 300 par velsnørede løbesko begav sig ud på det årlige Himmerlandløb og Uhrskov Trail.

Arrangøren bag løbene, Farsø Tri & Trim, havde på forhånd været lidt nervøs for deltagertilslutningen, om mange blev væk p.g.a. Påskeferien. Men klubben prøver at fastholde 2.søndag i april som løbsdato uanset, hvornår påsken falder, og det skortede da heller ikke på forhåndstilmeldingerne. Faktisk var der flere tilmeldt på maraton og halvmaraton end sidste år, da forhåndstilmeldingen lukkede dagen før løbet. Og vanen tro lokkede det gode vejr en håndfuld ekstra løbere til på dagen, så parkeringspladsen blev mere end fuld.

32 maratonløbere blev sendt afsted kl.10, heraf en del gengangere fra de foregående år som bare synes, det er fedt det der med stejle bakker, hvor man skal lytte til sit åndedræt og mærke sin puls, så man hele tiden er i overskud til at klare også den næste krævende stigning. Kl.12 stod 82 glade halvmaratonløbere forventningsfulde bag startstregen, og en halv time senere blev Himmerlandsløberne sendt afsted på deres 5,6 km knap så kuperede rute. I alt lyste 279 løbere i alle aldre skoven op i deres spraglede løbetøj i alle regnbuens farver – og med solen fremme kunne smilene næsten ikke være større. I mål blev der traditionen tro serveret god stærk suppe, hygget på terrassen ved Uhrehøjhuset i solskinnet og udvekslet løber-historier – en enkelt ispose måtte i brug til et forvredet knæ.

Bag kulisserne arbejdede folkene fra Farsø Tri & Trim målrettet for at oplevelsen for løberne blev så perfekt som mulig. Der er et stort sammenhold i klubben bag afviklingen af sådan en løbsdag og alle deltagere, ægtefæller kommer sammen, bedsteforældre bliver hentet med og børnene sat i sving.

I den forbindelse skal navnlig klubbens ”up comming runners” Jacob Ebdrup Dige og Jeppe Krogh Jensen, nævnes der begge stod klar fra morgenstunden af på linje med de voksne til klargøring af depoterne ude på ruten og forplejningen i mål. Efter en super arbejdsindsats hele formiddagen – og én cola eller to, stod begge drenge klar til start kl.12.30 til 5,6km løbet og gav den fuld skrue.

Drengene blev belønnet med 2. & 3.pladsen i deres aldersgruppe og kom hjem med hver deres store flotte pokal sponseret af Himmerland Forsikring. 

Her ses Steffen Brandt Jensen, Farsø, på vej over målstregen efter et flot løbet halvmaraton, hvor han blev nr.3 i tiden 1t 35min 23 sek. Sønnen Rasmus Brandt Jensen, som selv lige har løbet Himmerland-løbet og fået flot medalje om halsen, følger stolt sin far på de sidste meter over målstregen.

e-max.it: your social media marketing partner