GATTEN: Her til formiddag tog HimmerLand det første spadestik til en ny hotelfløj med 26 værelser, der efter planen skal stå klar til brug om et år.

Spadestikket til den nye hotelfløj er det første ud af mange de næste år, hvor HimmerLand vil udvide resortet med en multihal til alt fra håndbold til koncerter, en sportshal til bl.a. paddeltennis og en udendørs kunstgræs fodboldbane inden for de næste 2 år.

Allerede i næste måned er der byggestart på den nye 6.105 m2 store multihal.  

Spadestik til fremtiden
-Vi er glade for, at vi nu kan få taget spadestikket til det der skal være HimmerLand i fremtiden, lød det fra bestyrelsesformand for HimmerLand og Lars Larsen Group, Jacob Brunsborg.

-Det er det første ud af flere spadestik. Der kommer flere omme på den anden side af vejen. Og vi har allerede taget nogle små spadestik indvendig. De næste par år kommer det til at bimle og bamle, og vi starter lige her. Det sker et år efter, at vi så de første skitser fra arkitekten. Herefter snakkede vi med kommunen, og så gik det hurtigt. Og endelig var det vores super entreprenør Hans-Jørgen Kastberg der kom med det bedste tilbud. 26 værelser vil stå klar i uge 39 næste år. De seks af værelserne er familieværelser/ suiter med egen tagterrasse, lød det videre fra Jacob Brunsborg inden han og Hans-Jørgen Kastberg tog det første spadestik den nye hotelfløj.  

Også Hans Jørgen Kastberg, direktør for Kastberg A/S var stolt.

- Jeg har været i arkivet og kan se, at det er præcis 20 år siden, at vi første gang byggede herude. Og det stod på opførelse af golfhotel på Himmerland Golf & Country Club. Så det er lidt pudsigt - her 20 år efter, at vi står her igen. Vi har været begunstiget af at få lov at bygge rigtig meget for HimmerLand igennem årene, og for Jysk og Lars Larsen Group efterfølgende. Vi ser rigtig meget frem til samarbejdet, hvor vi har projekteret at gå i jorden de næste måneder. Efter nytår, ser vi frem til at komme op af jorden med byggeriet, lød det fra Hans Jørgen Kastberg.  


Den nye hotelfløj med 26 værelser, hvoraf de 6 værelser er familieværelser/suiter med 2 badeværelser og tagterrasse. 

Ny hotelfløj opføres i dyre materialer
Den nye hotelfløj opføres i forlængelse af den eksisterende hotelbygning og placeres der hvor der tidligere var tennisbaner. Og der er tale om byggeri i gode materialer både ude og inde. Hvor man normalt taler om et kostpris på 1. mio. kr. pr. nyopført hotelværelse, er der her snak om 2. mio. kr. pr. værelse.   

På den måde kommer HimmerLand op på 100 hotelværelser, hvor den nye fløj dog kan bookes særskilt til eksempel sportsophold og grupper.

For den nye multihal skal både håndtere håndboldkampe og koncerter, ligesom den nye sportshal giver nye faciliteter og udendørs fodboldbane med kunstgræs, padlebaner og tennisbaner

Flere gæster – flere faciliteter                 
-Udvidelsen af hotellet har sat en del andre ting i gang. For når vi skal have flere gæster, skal vi give dem flere muligheder, lød det fra Jacob Brunsborg i den næsten 200 mio. store satsning over de kommende år, der kommer i kølvandet på de allerede store investeringer med moderne renovering af Restaurant HimmerRiget og Restaurant Hul 19, såvel som bar, klubhus, golfbutik og buggygarage, som allerede er foretaget. 

Et familievenligt sted
Et nyt område for feriehuse er også på tegnebrættet.

Der er kommet mange flere børnefamilier til resortet i Gatten de seneste år, som kommer sig af et generationsskifte i golfhytterne. Derfor skal HimmerLand i fremtiden også være et sted for familier, men golfen vil dog altid være et af omdrejningspunkterne.   

Plads til breddeidræt
Men med opførelsen af de nye sportsfaciliteter, satser man også på at blive attraktiv for breddeidrætten, der kan tage ophold i Gatten.  

 - Vi har haft overvejelser, om vi skulle fokusere på eliten. Men vi fandt ret tidligt ud af, at vi mest vil se efter bredden, begrunder Jacob Brunsborg.


Om en måned starter opførelsen af den 6.000 m2 store multihal der skal bruges til sport, koncerter, messer m.m.. 

e-max.it: your social media marketing partner