VITSKØL: I slutningen af denne måned afholder Vandaksen et offentligt møde med fokus på Natur- og friluftsliv i vores del af Limfjorden

og ved samme lejlighed afholdes foreningens generalforsamling

Fokus på Natur- og friluftslivet
Der vil bl.a. være mulighed for at høre en række oplægsholdere komme med deres perspektiver på hvilke trends der rører sig indenfor Natur- og friluftsliv lige nu. Hvorfor natur- og friluftslivet er blevet så trendy og hvad det kan gøre for Vesthimmerlands borgere og turismen. Vesthimmerlands Kommune vil fortælle hvordan den arbejder med bruger- og borgerinddragelse i praksis.

Foreningen
-Vandaksen er en forening som arbejder på at udvikle, beskrive, samle og koordinere de mange små og store perler af aktivitets- og oplevelsesmuligheder i vores del af Limfjorden, fortæller formand Jørgen Ørnskov fra Alstrup.

Foreningens mål er, sammen med initiativtagerne, at samle disse perler og eventuelt udvikle nye, til et sammenhængende stisystem, en sammenhængende, funklende perlerække, til lands og til vands til glæde for herboende himmerlændinge og besøgende.

-Vandaksen er ikke et kommunalt initiativ og er ikke styret fra rådhuset, fortæller Jørgen Ørnskov videre.

Det er medlemmerne selv og deres aktiviteter og tiltag som former og udvikler Vandaksen, så Vandaksen tager brugerinddragelsen helt bogstaveligt. Aksen kommer til at bestå af, og udvikle sig, sammen med de tiltag og aktiviteter som findes og udvikles langs Vesthimmerlands Vestkyst.

De er med til at forme Vandaksen
Det betyder at den udformning Vandaksen har lige-nu-og-her, er præget af ildsjæle fra kajakklubben i Hvalpsund, kajakklubben i Løgstør, Vitskøl Kloster, Krible Krable skoven i Alstrup, borgerforeninger og private lodsejere langs Vesthimmerlands Vestkyst, campingpladser, Handicaprådet, kommunen m.fl.    

Foreningen ledes af en bestyrelse bestående af ildsjæle fra foreninger, initiativer og erhverv suppleret med 2 medlemmer udpeget af Vesthimmerlands Kommune.

-Vi synes vi har sammensat et spændende og interessant program, som kan være til inspiration for alle der arbejder med, eller er optaget af Natur- og friluftslivet i kommunen.

Så hvis vil du være med til at sætte dit præg på den perlerække Vandaksen skal bestå af, har du ideer til hvad der burde være med, hvis du har brug for at få luft under vingerne til den gode ide du har tumlet med, er du nysgerrig eller vil du støtte foreningens arbejder så vi kan glæde endnu flere, er du velkommen på Vitskøl Kloster den 30.september, siger Jørgen Ørnskov.

SE ANNONCEN FOR MØDET HER: 

Dette kort illustrerer det store Limfjordskyst område som udgør vandaksen i Vesthimmerland.
Der er masser af muligheder for at kombinere Limfjorden med åer, stier og opholdssteder som kan tilgås fra vandsiden med eksempelvis en kajak. 

e-max.it: your social media marketing partner