VESTHIMMERLAND: Rigtig mange var her til formiddag mødt op til åbning af Nærstation Vesthimmerland, som er Nordjyllands Politi nye nærstation i Aars.


Der var meget stor interesse for at være med til åbningen af nærpolitstationen i vesthimmerland, som har domicil på Løgstørvej i Aars. 

Fra borgmester Per Bach Laursen lød det: - Velkommen til dig justitsminister. Det er første gang du besøger mig, men vi har kommunikeret pr. brev. Sidste år, den 24. august var der et tv-medie der kom ind på mit kontor, og der udtalte jeg. ”Al logik siger, at vi skal have en nærpolitistation i Vesthimmerland”. Det var efter at du havde offentliggjort at der skulle oprettes 20 nærpolitistationer i Danmark, hvoraf de 10 skulle ligge vest for Storebælt. Og så tænkte jeg med det kort som tidligere borgmester Knud Kristensen og jeg som daværende viceborgmester for snart mange år siden oplevede, hvor politistationen i Løgstør lukkede og nærpolitistation i Aars ligeledes lukkede, så har det siden været et stort ønske, at vi kom tilbage og fik et domicil for Politiet.Det er lykkedes i dag, så tak for det.                

Når man som borgmester kommer rundt i Vesthimmerland, så lytter man jo til folk. Et af de store ønsker der har været, er et mere synligt Politi. Politiet, har i de fire år jeg har været borgmester været meget synlige i Vesthimmerland, men vi kan jo altid gøre det bedre. Og da du (Nick Hækkerup)så kom med denne mulighed, så bød vi til. Centraliseringsbølgen er ikke til gavn for en kommune som den vesthimmerlandske, derimod skaber en decentralisering tryghed og bosætning.

Politistationen her har nogle fantastiske rammer og I kan glæde jer til at komme ind og se dem. De er fuldstændig gennemrenoverede.

Jeg har store forventninger til det I kan skabe her i Vesthimmerland. Ja, hvad mon fremtiden den bringer?.Nu er vi blevet udstyret med 6 betjente i 15 timer om ugen.
Jeg vil gerne byde jer betjente velkommen til Vesthimmerland. Velkommen til arbejdet herude med et fast domicil.

Jeg er glad for at den borgmesterlogik der var, nu er gået i opfyldelse. Så derfor har jeg glædet mig rigtig meget til i dag.

-Som du måske ikke ved Nick (Hækkerup), så har jeg mens der ikke har været en politistation herude ageret som sherif i Vesthimmerland, så nu synes jeg tiden er inde til at give stafetten videre, lød det grinende fra Per Bach Laursen, mens en papfigur af borgmesteren udklædt som sherif blev båret frem.

Fra justitsminister Nick Hækkerup lød det: Tak til borgmesteren og kommunen for at tage godt imod den nye nærpolitistation. Det er god dag for mig som justitsminister, men det er det også for jer og for trygheden i Vesthimmerlands kommune. Når vi nu åbner nærpolitistationen her, så bringer vi nærheden tilbage til jer. Efter en masse år, hvor man har tænkt, at for det kan være godt, så skal det være store enheder. Og man via regneark har beregnet sig frem hvordan det bedst kan betale sig. Så har det har ført til at kommuner er blevet lagt sammen, sygehuse er blevet nedlagt, domstolene flyttet, skoler lukket og at Politiet blev flyttet længere væk. I hele denne proces tabte vi noget, nemlig nærhed, tryghed og kendskab til lokale folk. Og det er altså en kæmpe stor værdi, at der er nogle politibetjente som kender borgerne i Vesthimmerland og kommunen, og ikke mindst at man ved hvor man skal henvende sig, hvis der er sket noget eller hvis der er ballade og hærværk. Det er også vigtigt for jer, at I kender betjentene ved navn, er trygge ved dem og kan lide at møde dem. Det her er i virkeligheden et forsøg på, at vi nu rykker vi nærheden tilbage og Politiet bliver en del af det lokale liv. Så, fra min side skal der lyde et rigtigt stort tillykke med den nye nærpolitistation. Jeg er sikker på i vil tage godt imod den og få kæmpe stor glæde af den.                   
   
Politidirektør for Nordjylland Politi, Anne Marie Roum Svendsen glædede sig over den store interesse og det store fremmøde i forbindelse med åbningen af den nye nærpolitistation i Vesthimmerlands Kommune. Det er en rigtig glad dag for os, at vi får lov til igen at komme tilbage og lidt tættere på i vores landområder. Vi har nogle medarbejdere som rigtig glæder sig til at komme i gang. 


Her bliver borgerne taget imod.               

Efter klipningen af den røde snor blev borgerne inviteret indenfor. Her kunne man komme rundt i rummene og få en snak med de 6 nye betjente.

De har alle tidligere været tilknyttet stationen i Hobro. De fire betjente kommer til at sidde med borgerhenvendelser og sagsbehandling, mens to betjente bliver tilknyttet f.eks. SSP arbejde men også om vejledning og rådgivning om bl.a. forebyggelse af indbrud.

Betjentene i Vesthimmerland bliver ikke en del af den kørende patruljering. Den fortsætter som hidtil, men patruljerne vil dog have adgang til domicilet i Aars, hvor de bl.a. kan foretage afhøringer, eller tage ophold.

LÆS OGSÅ: Nu åbner nær-politistationen i Aars

e-max.it: your social media marketing partner