1. spadestik til nye almenboliger i Gedsted

GEDSTED: Mandag morgen blev det 1. spadestik taget 5 nye almen familieboliger i Gedsted. De første af sin slags opført af Aars Boligforening i byen.

Boligerne får en skøn placering på Søndergade 20 centralt beliggende mellem Gedsted Hallen, Gedsted Skole, Plejehjemmet Søndervang og Dagli’ Brugsen i midtbyen.


Her på adressen Søndergade 20 med Gedsted Hallen og Gedsted Stadion som nærmeste nabo opføres de fem træhuse af Aars Boligforening. De vil stå klar til indflytning i sommeren 2022. 

De fem boliger på 95m2, som opføres som træhuse, har været længe undervejs, faktisk siden 2015.

Gedsted har længe haft ønsket om almenboliger, men flere ting har spillet ind at byen har måtter vente så længe, bl.a. et tillæg til lokalplanen, der tillader opførelse af træhuse.


Sådan kommer de nye træhuse i Gedsted til at se ud

Men Aars Boligforening har også måttet vente på grundkapitalindskud og muligheden for at bygge i pulje. Det skal forstås på den måde, at lignende træhuse også er på vej i Vegger, Haubro, Aalestrup og Hvalpsund, og de alle sammen er omfattet den samme entreprise.

Det betyder, at entreprenøren i denne uge starter med at grave ud til fundamenter i Gedsted, inden man starter op i Vegger o.s.v. . Efter er fundamenterne står klar i Gedsted rykker håndværkerne ind.

De nye træhuse i Gedsted, Vegger og Haubro vil stå klar til indflytning næste sommer, mens projektet i Hvalpsund, som er et lidt andet træbyggeri, først vil gå i gang næste sommer med indflytning i sommeren 2023.

På den måde indfrier Aars Boligforening det ønske om at være bredt repræsenteret i Vesthimmerland – også i de mindre byer.

Aars Boligforenings direktør, Brian Larsen, fortæller, at der har været flere forespørgsler på de nye udlejningsboliger i Gedsted end inden byggeriet er gået i gang. Det lover rigtig godt. De første forespørgsler kommer fra lokale Gedsted borgere der ønsker at sælge deres hus og flytte i lejebolig – og ikke mindst helt nyt byggeri. Flere har også forkærlighed for netop træhuse.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: