Nu skal der laves visionsplan for havnene i Hvalpsund

HVALPSUND: Vesthimmerlands Kommune besluttede i budgetaftalen for 2020, at der skal udarbejdes en ”visionsplan for udviklingen af havnerelaterede projekter”. Kort sagt en plan for Hvalpsund Havne.

Brug for input fra brugerne i havnene
Det arbejde går nu i gang, og derfor har Vesthimmerlands Kommune nu brug for input fra brugerne af havnene. Derfor inviteres der på næste torsdag til visionsmøde i Muslingeriets nye hal.

Carsten Agesen, teamleder for Team Havn, Natur og Byrum i Vesthimmerlands Kommune håber at brugerne af havnene og fjorden vil møde frem.

– Alle der har interesse er velkommen. Lystsejlerne, fiskerne, vinterbadere, brugere af fjord og havn generelt. Ja selv politikere er velkommen. Det gælder både brugere af Industrihavnen og Marinaen og arealet imellem, opfordrer Carsten Agesen.

Vilje til at investere i havnemiljøet i Hvalpsund
Der er ingen tvivl om, at der er vilje til at investere i havnemiljøet i Hvalpsund, som også det nye badeanlæg, der åbnede tidligere i år viser. Men i stedet for ”tilfældige” knopskydninger i havnene så ønsker kommunen en vision, som man kan arbejde ud fra.            

For hvad skal havnebassinerne bruges til i fremtiden og hvordan får man tilpasset og måske udvidet havnene til alle dens brugere.


Flydende sheltere i Lystbådehaven og flydende hotelværelser i fiskerihavnen er konkrete projekter som måske hører til i det nye havnemiljø.     

Mange nye brugere
I forhold til tidligere, hvor havnene fortrinsvis blev brugt til erhverv og lystsejlere, så har havnene i dag mange andre brugere som eksempelvis vinterbadere, kajakker, ro-både og paddleboards og flere vil helt sikkert komme til. Også nye initiativer, som flydende hotelværelser og flydende shelters, er ønsker der lige nu tikker ind hos kommunen, der ejer havnene.

-Det er derfor på tide, at vi får snakket sammen, siger Carsten Agesen, der de seneste to år har haft større projekter i gang omkring bølgeskærme og moler, der har til formål at beskytte havnene.

Men som han også selv har kunnet konstatere, så er der i forbindelse med disse projekter også åbenlyse ting, som kan etableres samtidig med. Et eksempel er opholdspladsen og de nye jollepladser på bagsiden af bølgeskærmen i fiskerihavnen. Her viser det sig, at den også er ideel til kajakker og paddleboards. 

Det samme er tilfældet ved lystbådehavnen hvor Sejlklubben Nautilus har vinterbadere og robåde.           

Ser frem til mødet
Carsten Agesen ser derfor rigtig meget frem til mødet.

Der er virkelig mange muligheder i Hvalpsund og ikke mindst rigtig mange gode kræfter og ideer i Hvalpsund. Det er folk der virkelig vil Hvalpsund og ønsker at styrke den.

-For at komme i gang, tager jeg et kort med som jeg ligger ud på gulvet, så kan vi pege, mens vi drøfter de store ideer, siger Carsten Agesen.

Men for at få kickstartet snakken, har jeg snydt lidt og forberedt lidt tanker og idéer som vi jo kan starte ud med og herefter er ordet frit, fortæller han videre om mødet.

Med andre ord, er der nu en enestående mulighed for at byde ind med oplagte eller skæve ideer til fremtidens havnemiljø i Hvalpsund.    

  
I dag er en havn meget andet både. Det skal en ny visionsplan for havnene i Hvalpsund åbne op for.                  

Havne-vision og områdefornyelse er to forskellige projekter
Carsten Agesen gør opmærksom på, at man ikke skal forveksle visionsplanen for havnene med områdefornyelsen for Hvalpsund. Det er to forskellige projekter, som naturligvis knyttes sammen i sidste ende. Det er Carsten Agesens opgave som koordinator.

-Nu lægger vi ud med visionsplanen for havnene. I ugen efter tages der fat på områdefornyelsen, som allerede blev igangsat sidste år, og nu skal videre i processen, siger Carsten Agesen.     

SE ANNONCEN FOR VISIONSMØDE HER      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: