JENLE:-Så skydes dette års naturtur endelig i gang og vi glæder os til at komme ud og inspirere til nye naturaktiviteter, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands kommune.

Sammen med kommunens Nature Rangerne og Børn i Bevægelse inviteres alle til det landsdækkende arrangement ”Nat i Naturen” i den kommende weekend. Allerede fredag er man klar med aktiviteter om de nataktive dyr i skoven i Jenle Plantage. Her kan deltagerne via et opgaveløb blive meget klogere på hvilke dyr man kan se hvis man tager på tur med lommelygte eller overnatter i shelterne, bivuak eller hængekøje i skoven.

Karin Winthers favorit natdyr er i øvrigt uglen.

-Det er et fantastisk dyr, som jeg selv er så heldig at have boende i min have. En gang var jeg på safari i Sydafrika, hvor vi selvfølgelig skulle på ud for at se ”de fem store”, men det som gjorde mest indtryk var faktisk, at vi så en ugle på en natsafari, fortæller naturvejlederen.

Naturvejledernes logo er i øvrigt også en ugle, der er sammensat af de gamle kinesiske tegn yin og yang som bl.a. står for guddommelig tolkning af naturens herligheder.

-Nu er det jo Nordjylland, så at svinge sig op til at fredagens naturarrangement bliver guddommeligt er nok lige i overkanten, men vi glæder os og tænder bålet og har varm kaffe og kakao med, så det bliver næsten som det plejer, dog efter alle gældende restriktioner og afstand m.m.

Har man ikke mulighed for at deltage fredag aften, så kan man selv tage på tur når det passer.

e-max.it: your social media marketing partner