FARSØ: Der er fem nominerede kandidater til Plastprisen 2021, heriblandt Stig Nielsen ejer af Farsø virksomheden Genplast.

De øvrige nominerede er CirkulærPlay, Idé-Pro Skive A/S, Plast Team A/S og Aage Vestergaard Larsen A/S.

Plastindustrien har siden 1987 uddelt Plastprisen som en hyldest af de ekstraordinære præstationer i den danske plastbranche. Plastprisen kan enten gives til en person, en institution, et produkt eller en virksomhed.

Adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup, udtaler: - Jeg er enormt imponeret af det skarpe felt af nominerede, der er kandidater til at vinde Plastprisen 2021. Vi har i branchen utroligt meget fokus på eksempelvis øget genanvendelse og innovation, hvilket også kendetegner dette års nominerede.

Thomas Drustrup fortsætter: -  En af vores vigtigste opgaver som brancheforening er at fremme den grønne omstilling og at skabe et mere nuanceret syn på plast. Det gør vi blandt andet ved at fortælle om konkrete succeshistorier fra virkeligheden i forbindelse med uddelingen af Plastprisen.

Det er nu op til Plastindustriens medlemmer at afgøre, hvem af de nominerede, der skal løbe med æren, en statuette og en check på 50.000 kroner, når vinderen af Plastprisen 2021 afsløres den 20. maj på Plastdagen 2021.


Om Stig Nielsen, ejer af Genplast A/S, Farsø:
Stig Nielsen har beskæftiget sig med plastgenanvendelse siden 90’erne, hvor han var med til at opbygge virksomheden Danrec, som var nogle af de første til at fokusere på genanvendelse.

I år 2000 blev Stig Nielsen selvstændig, da han etablerede genanvendelsesvirksomheden Genplast A/S i Farsø.

De første otte år passede han selv produktionen, men i år 2008 blev virksomheden udvidet med flere ansatte og maskiner. I dag beskæftiger Genplast 10 medarbejdere, og der er planer om yderligere opskalering i de kommende år.

Senest har Stig Nielsen investeret i et avanceret sorteringsanlæg, som kan sortere plasttyper fra hinanden samt farvesortere helt ned i granulatstørrelse.

Stig Nielsen er passioneret for at bidrage med viden og læring omkring plast og materialets genanvendelsesmuligheder. Denne åbenhed har også medført, at han er blevet udvalgt til at deltage i et nyt forskningsprojekt omkring genanvendelse af plast fra medicinalindustrien.

Stig Nielsen er et velkendt navn i den danske plastbranche, og han modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, som ønsker hjælp til at få genanvendt deres plastaffald på Genplast A/S i Farsø.

e-max.it: your social media marketing partner