FANDRUP: Jens Chr. Pedersen fra Fandrup har arbejdet det meste af sit voksenliv for at give unge bedre muligheder i livet og hjælpe dem med at finde ud af, hvad de er gode til.

Han er opstillet for Socialdemokratiet i Vesthimmerland til det kommende kommunalvalg og ikke helt uerfaren i det politiske arbejde.

Når Kommunalvalget 2021 løber af stablen 16. november, opstiller Jens Chr. Pedersen til byrådet for Socialdemokratiet. Han bor i Fandrup ved Farsø sammen med sin kone, Vibeke og har tre voksne børn og to børnebørn.

Hans hjerte banker for at hjælpe unge mennesker godt på vej videre i livet, så de finder ud af, hvad de er gode til. Faktisk har han brugt langt størstedelen af sit liv på at hjælpe unge.

I dag arbejder Jens Chr. Pedersen som pædagogisk leder på FGU Himmerland i Aars, som er den ene af de tre skoler, der udgør Den Forberedende Grunduddannelse i Himmerland. Skolen har til opgave at ruste unge under 25 år bedst muligt til at gå i gang med en ungdomsuddannelse eller komme i job.

- På FGU modtager vi de unge, som skal blive klar til uddannelse eller beskæftigelse på andre måder end det man tilbyder i de ordinære uddannelsestilbud. Jeg har arbejdet med denne gruppe unge langt størstedelen af mit voksenliv som hhv. lærer, vejleder og forstander og nu altså på FGU Himmerland i Aars, siger Jens Chr. Pedersen.

På det mere frivillige plan kan nævnes, at han sidder i bestyrelsen for Bofællesskabet Farsø og for opholdsstedet Tværs også i Farsø.

Han forventer, at de mange erfaringer med at arbejde med unge både kommer de unge i kommunen, men også Vesthimmerlands Kommune helt generelt til gode, hvis han bliver valgt ind i byrådet til november.

Der er altid noget, man er god til…
Ifølge Jens Chr. Pedersen, spiller de unges hjemkommune en stor og afgørende rolle, når det handler om at finde sin hylde og den gode vej videre i livet.

- Jeg opfatter det som vores pligt, både som enkeltpersoner og samfund i det hele taget, at medvirke til, at enhver ung får mulighed for at udnytte sine evner optimalt. Her deler jeg mantra med Otto Brandenburgs rolle som kranføreren i Gummi Tarzan. Han rammer hovedet på sømmet, når han fortæller Gummi Tarzan, at der altid er noget, man er god til. Det er bare om at finde ud af hvad det er, siger Jens Chr. Pedersen, og fortsætter:

- Derfor er jeg også meget motiveret for at tage de politiske arbejdshandsker på igen.

Ikke helt uerfaren politiker med blik for samarbejde
Jens Chr. Pedersen har tidligere siddet i byrådet i Farsø Kommune. Han er overbevist om, at selv om der godt kan være forskellige bud på, hvordan løsningerne skal skrues sammen, så har alle en fælles målsætning om at gøre det, der er bedst for Vesthimmerlands Kommune og de mennesker, der bor her. Og han interesserer sig for det politiske arbejde.

- Helt grundlæggende finder jeg det politiske arbejde spændende, og hvis jeg får opbakning fra vælgerne til at få en plads i byrådet, vil jeg se frem til at samarbejde med alle de gode kollegaer og dygtige medarbejdere om at gøre Vesthimmerland til det bedst mulige sted at arbejde, bo og besøge, siger Jens Chr. Pedersen.

e-max.it: your social media marketing partner