HVALPSUND/FARSØ: Den 6. maj har siden den 22. marts, hvor de politiske partier meldte den første rammeaftale ud for genåbning af indendørsservering på restauranter og cafeer, stået i kalenderen.

I sidste uge, på baggrund af lave smittetal, få indlæggelser og ikke mindst et politisk pres, blev de politiske partier enige om at fremrykke denne åbningsdato til allerede den 21. april, altså i dag.

Selvom spisesteder i månedsvis (faktisk fire måneder) har trippet for at å lov at åbne igen er det med blandede følelser.

For mange krav til kunderne
For med indendørs servering følger ud over de kendte afstandskrav fra efteråret, mundbind samt sidste udskænkning kl. 22.00 også forevisning af coronapas og bestilling af bord senest 30 minutter inden ankomst.

Serveres der derimod udendørs, er der ikke krav om coronapas og bordbestilling. Men årstiden taget i betragtning tror spisesteder og beværtninger ikke på at dette giver ret mange kunder.

Et af de lokale spisesteder der åbner i dag onsdag er Pakhuset i Hvalpsund. Det gælder både inde- og udeservering og de regler der følger med.

Det samme gælder Farsø Pizza og Steakhouse, der også tilbyder gæster at spise i restauranten.

Hvalpsund Færgekro derimod har valgt at holde fast ved åbningsdatoen den 6. maj.

Også værtshuset Tordenkalven i Farsø har valgt at se tiden an.

-Vi har nu haft lukket i fire måneder og skal tage bestik af situationen og de retningslinjer der er udstukket. Det med at reservere bord harmonerer ikke med den måde vi driver værtshus på, og slet at man skal lade sig coronateste for at komme ind og få en enkelt, siger indehaver af Tordenkalven, Janni Sinding.

Heller ikke Ulla Magnussen, indehaver af Den Gode Smag har de store forventninger til at der vil være mange spisende på Centertorvet frem til 6. maj. Jeg tænker de fleste vil vælge min Take-Away i stedet, siger Ulla Magnussen.

Med andre ord synes spisesteder og beværtninger, at det endnu er for besværligt for kunderne at besøge dem.

Krav om bordbestilling gælder frem til 6. maj
Kravet om bordbestilling på værtshuse og cafeer gælder som udgangspunkt frem til den 6.maj og gælder kun indendørsservering.

Fra Erhvervsminister Simon Kollerup lyder det: Jeg er utrolig glad for, at vi lige om lidt kan åbne yderligere op for Danmark. Det er tiltrængt for alle os, der savner at spise et veltillavet måltid lavet på restaurant eller café eller drikke en helt frisk fadøl på en bar eller et værtshus.

Bordbestillingen begrunder han med:

-Bordbestillingen skal være med til at holde "samfundsaktiviteten nede" og er indført for at "lave en mere kontrolleret og styret genåbning. Jeg forstår godt, at det kan være bøvlet og irriterende, men det er forudsætningen for, at vi kan åbne så meget af samfundet og dansk erhvervsliv, som vi gør nu, lyder det fra ministeren.

 
Her er retningslinjerne for serveringssteder pr. 21. april 2021:
-Bestil bord mindst 30 minutter, før du møder op (gælder ikke for udendørsservering)
-Krav om coronapas (gælder ikke for udendørsservering)
-Serveringssteder lukker klokken 23.00 - med sidste udskænkning klokken 22.00
-Krav om mundbind indendørs
-Maksimum ti personer i ét selskab
-Intet arealkrav ved udendørsservering
-Arealkrav på henholdsvis to eller fire kvadratmeter ved indendørsservering - alt efter om man sidder ned eller står op

e-max.it: your social media marketing partner