FARSØ: De blå spejdere i DDS 1. Farsø Flok & Trop har en lang og smuk tradition for at markere befrielsesaftenen den 4. maj. Således også i år, selv om Danmark og hele verden i disse år er “besat” af corona.

De gældende restriktioner med forsamlingsforbud gør dog, at mindehøjtideligheden ikke kan markeres på helt samme måde som tidligere. Sidste år var der også begrænsninger, men man kunne dog holde en højtidelighed med taler og sang og et publikum, som holdt afstand.

Med den gode plads, som der er på plænen foran spejderhuset vil der også være mulighed for interesserede for at overvære mindeparaden, som kan afvikles, da det er en en foreningsaktivitet - men altså kun for spejdergruppens medlemmer. Man kan derfor ikke lave stoleopsætning til gæster tæt på mindelunden, og der vil heller ikke være sang og taler, som der plejer.

-Men holder folk sig lidt på afstand og kun er samlet i små grupper, vil der ikke være noget i vejen for, at man på afstand kan overvære vores lidt reducerede mindeparade, siger gruppeformanden Per Havbro.

Men mindeparade skal der være, så som sædvanlig vil spejderne gå med fanen fra spejderhuset rundt om plænen og hen til mindelunden, hvor der opstilles fanevagt, hvor spejderne aflægger spejderløftet. Med moderne teknologi kan de sædvanlige sange også lyde ud over søens vand, idet man har sørget for et højttaleranlæg, som kan klare denne del, når nu der ikke kan synges på normal vis.

Den traditionelle spejderkaffe efter højtideligheden kan ikke finde sted, men man håber stærkt at være tilbage ved normale tilstande ved næste års parade, som forhåbentlig også kan blive en markering af befrielsen fra coronaens snærende bånd.

e-max.it: your social media marketing partner