VESTHIMMERLAND: Sidste onsdag var den helt store genåbningsdag – en dag, hvor også Vesthimmerlands Biblioteker igen kunne slå dørene op for besøgende.

Selvom bibliotekerne indtil videre kun er åbne i hverdagene i den bemandede åbningstid og man skal fremvise gyldigt coronapas for at få adgang til bibliotekets gyldne haller, så er lånernes begejstring ikke svær at se. Mange lånere – store som små – har allerede været forbi bibliotekerne i Vesthimmerland, hvor de har fået indfriet deres store savn til selv at bevæge sig rundt mellem hylderne fyldt med nye og spændende læseoplevelser.

-”Vi har ventet længe, og vi er meget glade for, at vi nu endelig kan genåbne biblioteket. Vi sørger for, at alle kan få en god og tryg oplevelse, når de besøger os. Udover fremvisning af gyldigt coronapas, så skal man også bære mundbind, når man besøger os. Vi har også gjort det nemt for os selv og lånerne hyppigt at spritte af, hvad end man græsser ved bogreolerne eller benytter bibliotekets computere og printer. Med andre ord - vi pas’er på hinanden, fortæller bibliotekschef Bo Jacobsen med et smil.

Vi pas’er på hinanden
Med et gyldigt coronapas kan man bruge biblioteket, som man plejede. Passet giver adgang til ophold i biblioteksrummet, hvor man selv kan finde materialer på hylderne, aflevere lånte materialer, benytte biblioteket computere og printer samt læse dagens aviser og magasiner. Det er også muligt for studerende at benytte bibliotekerne som studieplads. Enkelte ting er dog stadig lukkede. Det gælder bibliotekets legeplads, hvor man må vente lidt endnu på, at legetøjet kommer frem samt brug af Playstation.

Udvidede testmuligheder
På alle landets biblioteker gælder kravet om coronapas. Coronapasset er dokumentation for, at man er færdigvaccineret, for nylig har haft coronavirus eller er testet negativ for coronavirus inden for de seneste 72 timer. I takt med samfundets genåbning har man også øget testkapaciteten og det er muligt at blive testet i alle kommunens fire større byer – og så giver coronapasset jo adgang til både restauranter og frisørbesøg såvel som til biblioteket.

Hent og aflevér ved skranken
På Vesthimmerlands Biblioteker har man desuden lyttet til lånernes ønske om fortsat at kunne hente reserveringer og aflevere lånte materialer uden coronapas i stil med den take away-ordning, som biblioteket har haft under nedlukningen. Derfor er det fortsat muligt at hente og aflevere materialer i et afgrænset område ved skranken uden adgang det øvrige bibliotek. Ved biblioteksbesøg uden coronapas skal man sørge for minimum kontakt med personalet og andre gæster. Det betyder bl.a., at der ingen personlig betjening vil være udover udlevering og modtagelse af materialer. Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer derfor deres besøgende til at fremvise gyldigt coronapas, så alle kan få en tryg og komplet biblioteksoplevelse.

e-max.it: your social media marketing partner