HVALPSUND: De seneste to weekender har der været stor aktivitet i lystbådehavnen i Hvalpsund. Her er båd efter båd ved hjælp af kran blevet sat i vandet – eller kørt ned ad slisken.

Havnekontoret er åbent
Det har havnefoged Hans Tangaa selvfølgelig fulgt med i, og det er også fra nu af at han bemander ”Havnekontoret” på lystbådehavnen, som er en 6m2 sort træhytte. ”Havnekontoret” er bemandet 2 gange dagligt i sejlersæsonen fra slutningen af april til midten af oktober - en time om morgen og igen halvanden time om eftermiddagen.

Hans Tangaa har haft travlt med at få overblikket over bestillingerne på de sammenlagt 247 bådspladser i såvel lystbådehavnen som fiskerihavnen.


Såvel lystbådehavnen som fiskerihavnen er booket godt op. P.t. er kun 4 pladser ledige.

Kun 4 ledige pladser tilbage
-Lige nu er der kun fire ledige pladser tilbage, og i næste uge tager vi endda imod en ekstra stor båd som ligger udenfor de normale bådspladser her i lystbådehavnen grundet dens størrelse, fortæller Hans Tangaa, mens han bladrer i sine papirer på ”Havnekontoret”.

Styr på reservationer og betaling
Det er Hans Tangaa’s opgave at tage imod reservationer og tage imod betaling fra gæstesejlere. Han er også den person sejlerne kan gå til hvis der er spørgsmål.

Havnene i Hvalpsund er en del af Frihavnsordningen, det betyder at de sejlere der har fastlæggerplads har en række fordele i andre havne, ligesom andre havnes fastlæggere har det i Hvalpsund.

-Det betyder, at jeg skal holde styr på hvornår fastlæggerne i Hvalpsund er ude af havnen, på den måde kan disse bådspladser frigives til gæstesejlere, fortæller Hans Tangaa og uddyber. Frihavnsordningen betyder, at man må være gæst i Hvalpsund Lystbådehavn i 3 dage.

Med til opgaven hører også at tage betaling fra autocampere, som har holdeplads bag pladsen bag Restaurant Marina. Her er det kun tilladt, at have en overnatning ellers henvises de til campingpladsen.

Gode forhold i Hvalpsund
Hans Tangaa synes at sejlere og campister har særdeles gode forhold i Hvalpsund – og især lystbådehavnen har gode forhold med Moleknasten hvor der er toiletter, kan bades og laves mad. Men også arealerne er gode med siddepladser og grillmulighed på land. Selv tilbyder han også at bestille morgenbrød og sørge for marinediesel.


Havnefoged Hans Tangaa er klar til at tage imod sæsonens sejlere og sæsonens autocampister i ”Havnekontoret” på lystbådehavnen i Hvalpsund. 

Havnefoged på fjerde sæson
Det er fjerde sæson Hans Tangaa er havnefoged. Han er ellers pensionist, men nyder sin sommertjans på lystbådehavnen. Han har selv sejlet en del, uden dog at have sin egen båd, men har til gengæld været tilknyttet Sejlklubben Nautilus.

I et stykke tid endnu er det ikke muligt for Hans Tangaa at gå ude på broerne for at opkræve og hilse på sejlerne. Han var nemlig så uheldig, for kort tid siden, at få et brud så han lige nu er gangbesværet og de to gange dagligt tager el-scooter fra hjemmet og til ”Havnekontoret”.

-Mine børn har forbudt mig at køre med el-scooteren ude på broerne, men det er også lige meget for sejlerne er flinke til at komme til mig, siger Hans Tangaa.

Hilser lige nu på fastlæggerne
Og lige nu hilser han på fastlæggersejlerne, der er ved at få deres både i vandet, så de kan påbegynde sejlersæsonen. Størstedelen af bådene kommer direkte fra vinteropbevaringspladsen 50-100 meter fra lystbådehavnen. Her har der den seneste måneds tid været travlhed med at rengøre og klargøre bådene til sæsonen.

e-max.it: your social media marketing partner