HVALPSUND: Siden starten af marts har Vesthimmerlands Kommune været i gang med at opføre et nyt badeanlæg i Hvalpsund til sæsonen 2021.

Den 7.maj vil det nye anlæg blive indviet. Det sker med besigtigelse, borgmestertale og tale fra borgerforeningen samt snorklip og musik – alt sammen afviklet efter de gældende corona-restriktioner.

Men som man allerede kan se nu, er den nye badehestesko ved Hvalpsund Strand (ved færgehavnen) en væsentlig opgradering af den tidligere badebro.


Den 7. maj indvies badebroen, men allerede i tiden forinden er de nye broer blevet inspiceret af folk på gåtur. 

Den er opført med to parallelle træbroer med rækværk og trapper ned i vandet der munder ud i en skridsikker beton flydebro. Flydebroen er kommet til i denne uge og fastspændt på de bundpæle, som i nogen tid har været klar. Flydebroen vil i vinterhalvåret blive trukket til lystbådehavnen og fungere som badebro for vinterbaderne og samtidig ligge i læ for bølgepåvirkninger.

Det man endnu ikke vil kunne se er, for at øge badesikkerheden mest muligt, at badeanlægget vil blive suppleret med en flydespærre inde i selve anlægget og en udenom hele anlægget.

Til sommer når badesæsonen er på sit højeste, vil Hvalpsund Borgerforenings nyindkøbte vandtrampolin blive fastgjort på ydersiden af flydebroen sammen med opholds-træ-panton. Det oplyser Per Sørensen fra Hvalpsund Borgerforening, som håber at sommervejret bliver virkelig godt i år, så det nye badeanlæg i Hvalpsund kan blive taget flittigt i brug.

Måske ikke-kuldskære badere allerede vil tage anlægget i brug umiddelbart efter indvielsen.

Det nye badeanlæg i Hvalpsund har kostet 1,2 mio. kr., hvoraf flydebroen koster de kr. 722.000

e-max.it: your social media marketing partner