HVALPSUND: Sidste år måtte sæsonstarten på Herregården Hessel aflyses helt grundet corona-situationen.

I år ser det heldigvis bedre ud, traditionen Valborgaften er tilbage, selvom det bliver med begrænsninger og med krav om coronapas og mundbind.

-Vi må kun forsamles 50 personer, så det bliver også med tilmelding, fortæller museumsleder Bodil Jakobsen om arrangementet der finder sted fredag.

Men der bliver bål i lunden som traditionen og valborgaften foreskriver det. Lidt hyggelig harmonikamusik bliver der også - men uden fællessang.

-Det må vi ikke, lyder det fra Bodil Jakobsen, der til gengæld vil holde en båltale.

Herefter rykker de max. 50 fremmødte til Hessels gårdsplads, hvor der er siddepladser med god afstand og der vil blive serveret kaffe og kage.

Under kaffen vil Bodil Jakobsen fortælle om årets program på Hessel. Et program, der som sommeren skrider frem gerne skal blive mindre og mindre restriktivt i og med forsamlingsloftet hæves. Men coronapasset skal helt sikkert vises et stykke tid endnu, hvad enten det er som færdigvaccineret eller med negativ coronatest. Men mon ikke det efterhånden bliver ligeså naturligt, som at gå med mundbind?. 

Det håber man i al fald på Hessel, hvor sæsonprogrammet er ligeså alsidigt og omfattende i 2021, som før corona satte ind.

I maj lægges der ud med ”antik og vurdering” og ”ølbrygning på Hessel”. I juni ”Historiske hestekræfter – muler og motorer”, ”Blomsterkager i herregårdshaven”, ”Midsommer markvandring” og ”Te, kaffe og chokolade dag”. I juli og august følger endnu flere arrangementer.

-Vi håber rigtig meget på at koncerten med Allan Olsen i slutningen af juli, i laden, kan lade sig gøre og det samme med den populære høstdag i august. Så er vi ved at være tilbage ved normale tilstande igen. Det bliver dejligt, lyder det fra Bodil Jakobsen.

For at vende tilbage til sæsonstarten på Hessel valborgaften, så vil Anders Bak Rolskov fortælle de fremmødte, hvorfor denne dag fejres fra gammel tid.

Selvom der vil være bål og talt meget om bål, så råder Bodil Jakobsen de tilmeldte fremmødte på Hessel til at klæde sig varmt på, da alt, som tidligere nævnt, vil foregå udendørs.

e-max.it: your social media marketing partner