FARSØ: Dronning Ingrid Hallerne har i en længere periode arbejdet med køb og overtagelse af Sport og Academy,

, som er beliggende i forbindelse med Farsø Stadion og Dronning Ingrid Hallerne.

Købsbuddet lyder på 4. mio. kroner fra Dronning Ingrid Hallerne, hvilket vil være et godt køb, da Sport & Academys bygninger og grundareal er opgjort til 9,7 mio. kr. i årsregnskabet for 2019.    

Rødstensbygningen i 2-etager råder over 30 værelser med eget bad samt undervisnings – og konferencelokaler.

Samarbejde siden 2006
Et samarbejde mellem hal og academy omkring træningsophold og kursusophold har eksisteret siden Sport & Academy blev en realitet i 2006.  Samarbejdet har faktisk været et af de bærende elementer i at man har kunnet tilbyde træningsophold i Farsø.

Men Dronning Ingrid Hallerne og Sport & Academy har trods naboskab og fælles interesser været drevet som to selvstændige enheder.

Dronning Ingrid Hallerne som selvejende institution med kommunalt tilskud og Sport & Academy som et anpartsselskab.

For høje finansieringsomkostninger
Sport & Academy er ikke umiddelbart en god forretning, selvom antallet af udlejninger har været jævnt stigende. Regnskabet for 2019 viser at indtægtsniveauet er utilstrækkeligt til at dække selskabets finansieringsomkostninger, altså udgifter til lån, som blev lavet i forbindelse med Sport & Academys opførelse. Desuden viser regnskabet fra 2019 en negativ egenkapital på 1,6 mio. kr.

Har indgået forhandlinger
Netop dette regnskab fik sidste år bestyrelserne bag henholdsvis Dronning Ingrid Hallerne og Sport & Academy til at sætte sig sammen og starte forhandlinger. Nærmere bestemt i starten af marts, hvor ingen af parterne på forhånd vidste hvor stor en indflydelse corona-situationen også ville få for indtægterne i 2020.     

Hallen interesseret i at købe
Formand for Dronning Ingrid Hallerne, Kim Nyby fortæller, at man vil give 4. mio. kr. for Sport & Academy.

-Der er her tale om en ”brugt bil”, der har brug for at blive istandsat, så det er ikke en urimelig pris, siger Kim Nyby.

En gennemgang af bygningen og grund viser nemlig at der behov for en større istandsættelse for sammenlagt kr. 800.000, heriblandt flere som man i ejendomsmæglersprog vil betegne som K3’ere, hvor der bl.a. regner ind under terrassedørene til værelserne og dørene derfor skal skiftes.   

Såvel de 4. mio. kr. som de 800.000 vil Dronning Ingrid Hallerne låne af Vesthimmerlands Kommune.  De 4. mio. kr. er allerede af Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune godkendt som et kommunalt lån med en løbetid på 30 år med en forrentning på 0% p.a. og betaling af ydelse én gang pr. år, første gang 1 år efter overdragelse af Sport og  Academy til Dronning Ingrid Hallerne.

De 800.000 til vedligehold er til gengæld stadig under politisk behandling. Det går på om det skal gives som en del af et 50% vedligeholdelsestilskud eller om det indgå i det kommunale lån, der dermed vil blive forhøjet.

Kim Nybo er efter et års forhandlinger glad for at der nu ligger et konkret beslutningsgrundlag på bordet.

-Jeg vil fra vores side sige, at vi er meget optimistiske, siger Kim Nyby og fortsætter:   

Hallerne er interesserede i at føre Sport & Academy videre, og vi synes det er vigtigt for Farsø at vi beholder faciliteterne som Sport & Academy indeholder - både for klubberne, men også for private som kan booke overnatning.                

Jeg synes det vil være rigtigt ærgerligt hvis bygningen lukker eller bliver brugt til noget andet.        

e-max.it: your social media marketing partner