FARSØ: I to uger har der været mulighed for at få foretaget hurtigtest(næsetest) i Farsø. Nærmere bestemt i Dronning Ingrid Hallerne, hvor Falck har forestået testene.

Men som mange har bemærket, har der været lang kø til test, oftest 45 minutter til en time, da der ikke som ved PCR-test(halstest) kan bestilles tid til podning.

Der kræves coronapas til mere
I og med, at der med start i sidste uge, kræves en negativ coronatest for eksempelvis at komme til frisør og i skole, og der i de kommende uger også kræves negativ test for eksempelvis at komme på biblioteket, på museum eller gå på restaurant(udendørs), så skal kapaciteten op.

Derfor er der fra denne uge hurtigtest i Dronning Ingrid Hallerne på tirsdag og fredage. Åbningstiden er også udvidet til 9-19. Også Aalestrup og Løgstør er kommet op to testdage(andre dage end Farsø) og udvidet åbningstid. I Aars, som i forvejen har fire testdage, er åbningstiden også udvidet fra denne uge.

Mange foretrækker tidsbestilling
Mange foretrækker PCR-testen, fordi det er muligt at bestille tid på forhånd. Det har skabt stort pres på PCR-teststederne, herunder det i Aars (Messecenter Vesthimmerland)hvor der langt fra er tider nok til alle, der ønsker det. Region Nordjylland er ikke selv herre over, hvor mange PCR-test der udbydes, da det er staten, der fastsætter antallet, ud fra hvor mange prøver man kan nå at analysere i Aarhus og København.

Men der er ikke planer om at gøre hurtigtesten mere attraktiv ved at indføre tilsvarende tidsbestilling som ved PCR-test.

- Vi har ikke planer om at indføre tidsbestilling til hurtigtest, da det ligger i konceptet, at det skal være et fleksibelt system, hvor man uden videre kan komme ind fra gaden, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Region Nordjylland.

Kortere ventetid til hurtigtest
Til gengæld stiller Region Nordjylland altså nu i udsigt, at der vil være kortere ventetid på en hurtigtest, når man fra denne uge skruer op med ekstra 8000 hurtigtest om dagen, så man kommer op på 30.000 lyntest ude på teststederne i Nordjylland. Der udføres dagligt godt 16.000 PCR-test i Nordjylland.

De ekstra ressourcer på teststederne er gjort mulige, fordi en lang række uddannelsessteder(eksempelvis efterskoler) i denne uge tager test i brug, hvor de unge selv skal stå for at føre en vatpind op i næsen. Indtil nu har Falck ellers brugt kræfter på at udføre test på bl.a. ungdomsuddannelser.

- Når vi øger antallet af hurtigtests, forventer vi at kunne nedbringe de ventetider, vi ser på nogle teststeder, siger Jacob Bertramsen, der håber, at det vil få flere til at vælge en hurtigtest. Jeg kan sagtens forstå, at folk ikke gider vente en time eller halvanden, men en halv times ventetid vil nok være okay for de fleste, siger han.

På Falcks hjemmeside kan man se de helt aktuelle ventetider på alle teststeder, samt få information om på hvilke tidspunkter, der er mindst tryk på.

e-max.it: your social media marketing partner