HORNUM: Vesthimmerlands Kommunes materielgård på Evaholm i Hornum har behov for udvidelse med opførelse af endnu en hal.

Hallen, der skal opføres, skal bruges til parkering af kommunens kørende materiel, og der bliver bygget en del til kommunens vintertjeneste, således at køretøjer og saltspredere kommer i læ for vind og vejr. Dette er medvirkende til at forlænge levetiden på materiel. I dag opbevares materiel under åben himmel.

Der har været lavet undersøgelser af mulighederne for at opføre hallen på kommunens egen matrikel. I forbindelse hermed er der konstateret flere udfordringer ved opførsel af hallen på den nuværende grund.

Teknisk Forvaltning har derfor undersøgt muligheden for at erhverve en del af nabogrunden, ejet af foreningen Hornum Land og By, med henblik på at opføre hallen her. Foreningen er indstillet på at sælge et areal til kommunen.

Der er blevet forhandlet frem og tilbage, da der på arealet, som kommunen ønsker at erhverve, er opført en rundbuehal. Kommunen ønsker ikke at benytte hallen, og den står på den del af arealet, som kommunen skal bruge i forbindelse med etablering af kørevej omkring den nye hal.

Købsprisen inkl. afgifter for 3386 m2 areal beløber sig til kr. 199.180, som afholdes af Teknik- og Miljøforvaltningens egen ramme. På Vesthimmerlands Kommunes budget 2021 er der afsat 1,5 mio. kr. til opførelse af hallen.

Den del af arealet der tilkøbes, som ikke bliver bebygget, vil blive anvendt til lager af belægnings sten og andet materiel, som er egnet til udendørs opbevaring.

e-max.it: your social media marketing partner