FARSØ: -I hverdagen prøver vi det bedste vi kan, at lave aktiviteter, der er målrettet den enkelte og grupper af beboere, fortæller centerleder på Plejecenter Højgården, Susanne Glerup Persson.

På grund af corona restriktioner har plejecentret, i over et år, ikke kunnet lave fællesaktiviteter for hele huset, men til gengæld er der blevet holdt fast i de månedlige fællesspisninger, hvor der spises i de enkelte enheder.

-Sidste gang fik vi tarteletter til både forret, hovedret og dessert, smiler Susanne Glerup Persson mens hun fortæller. Det var en positiv oplevelse og gav bestemt noget at snakke om. Mange af os kender kun tarteletten som en forret, men det blev der lavet om på, for køkkenet havde i den grad udfordret tarteletten.

Desuden har plejecentrets mobile bar været flittigt rundt i de forskellige enheder. I demensafsnittet har der været palme- og sambafest. Bastskørterne blev fundet frem og der blev lavet flotte kulørte drinks.

Baren er altid et stort hit. For også en anden enhed har haft besøg af baren og her blev danseskoene rørt.

-Det er en fornøjelse at se den kreativitet der bliver lagt for dagen. Så stor ros til personalet, lyder det fra Susanne Glerup Persson, der tilføjer at de festlige indslag sker med fokus på de forebyggende tiltag der er nødvendige i forbindelse med corona.

Op til påske blev beboerne betænkt med blomster skænket af Højgaardens Venner og Farsø Menighedsråd. De er blevet nydt af beboere og gæster hen over påsken.

Nu begynder alt at åbne mere op i samfundet, det betyder også at plejecentret igen skal have de ugentlige besøg af husets frisør. Det er der mange beboere der ser frem til.

Med forårets komme vil beboerne også komme mere ud af huset igen. Det kan være på gåben, på sofacyklerne eller med plejecentrets bus.

Det giver gode fælles oplevelser – og dem kan vi ikke få nok af på Plejecenter Højgården, siger Susanne Glerup Persson

e-max.it: your social media marketing partner