FARSØ: I fem uger har kunderne skullet manøvre mellem fordøre og bagdøre for at komme til butikkerne i Farsø Rådhuscenter. 

Efter omstændighederne er det gået godt – og har gjort en meget vigtig forskel for butikkerne kontra at være tvangslukkede, som i mange andre indkøbscentre. 

Som indkøbscenter på under 15.000 m2, må samtlige Farsø Rådhuscenters butikker, som en del af genåbningsplanen, åbne fordørene på tirsdag.

Indehaver af Blomsterforretningen Farsø, Gitte Hejlskov, der er blandt de butikker der haft åben fordør hele tiden, er der glæde både på hendes kollegaers og egne vegne.

-Det er noget helt andet, når alle butikker kan have deres fordøre åbne og kan sætte deres gadevarer ud. Der kommer et helt andet liv i centret, og alle har meget mere lyst til at handle. Og så glæder jeg mig også til, at vi som kollegaer igen kan ønske hinanden god morgen, når vi skubber vore fordøre til side på tirsdag.

Forårsvarer har haft trange kår
Selvom man den seneste måneds tid har kunnet handle tøj, sko, bøger og isenkram via bagdøren, så er det ingen hemmelighed i disse butikker, at de mange nye forårsvarer har haft trange kår.

Hos Inge & Birthe er kasse efter kasse med forårsvarer ankommet til butikken. I første ombæring er varerne blevet placeret, der hvor der har været plads.

Problemet har været, at mange af vintervarerne ikke er blevet solgt på vinterudsalg, af den grund, at butikkerne var tvangslukkede fra 25. december og frem til 1. marts.

Mange butikker har indrettet et Outlet
Man vil derfor bemærke – i øvrigt med inspiration fra skobutikken, Stil & Sko, at flere butikker har indrettet et Outlet i et hjørne af butikken, hvor vintervarerne er rykket til med store rabatter, for at give plads til de nye forårsvarer.


Ud over masser af nye forårsvarer, har flere butikker også indrettet en outlet afdeling som her i Stil & Sko, hvor der kan købes vintervarer og restvarer til nedsat pris. 


Ud over bogudsalg, lokker Bog & Ide også med et Outlet med lego og kontorartikler til stærkt nedsatte priser

På tirsdag får forårsvarerne endnu bedre kår, da de i klare og friske forårsfarver vil byde kunderne indenfor via butikkernes fordøre eller via gadestativerne.

Byder velkommen med flag ved indgangene
Også ved centrets indgange vil glæden over genåbningen syne med dannebrogsflag.

-Ja, for vi er så glade og lykkelige, jubler formand for Centerforeningen i Farsø Rådhuscenter, Klaus Hansen, der også er indehaver af centrets Sportigan.

Vi håber, at vi snart også - som det sidste, må få lov til at benytte Centertorvet igen, så der også kan blive liv der.

Husk vi stadig skal passe på hinanden
Men Klaus Hansen maner også til besindighed midt i al glæden.

-Vi skal huske på, at der fortsat er restriktioner med afstand, mundbind el. visir, afspritning og max. antal personer i butikken. Desuden skal man også fortsat holde til højre på centergangene og vise hensyn. Det har vi gjort indtil nu, og det kan vi også fortsat, for vi passer på hinanden, siger Klaus Hansen. 

e-max.it: your social media marketing partner