VESTHIMMERLAND: Fra i dag er der blevet åbnet op for liberale erhverv, såsom frisører, tatovører, skønhedsklinikker, massører og køreskoler.

For brug af disse ydelser kræves et coronapas, som viser, at du er vaccineret, har overstået sygdommen eller er testet negativ for corona. For den negative coronatest gælder, at den max. må være 72 timer gammel.

Da de fleste fortsat ”kun” har muligheden for coronapas med en negativ coronatest, giver det naturligt nok behov for en større kapacitet af test og nemmere adgang til test.

Derfor er der indenfor de seneste uge opskaleret i testaktivitet i Vesthimmerland. Farsø, Løgstør og Aalestrup har således fået en dag hver med mulighed for hurtigtest (næsetest – med kort podepind). Aars har testmulighed hver dag, fordelt på henholdsvis hurtigtest og PCR-test(hals-test)

At der er stor interesse/behov for at lade sig teste, kunne man forrige tirsdag observere på teststedet i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. Her var der op til 45 minutters ventetid til hurtigtest.

Ud over de faste teststeder har uddannelsesinstitutionerne deres eget test set-up, hvor eleverne testes to gange om ugen.

e-max.it: your social media marketing partner