NORDJYLLAND: Pauseringen af AstraZeneca-vaccinen fortsætter som udgangspunkt frem til 15. april. Det betyder, at Region Nordjylland aflyser en række tider for vaccination.

Der er tale om mindst 10.000 tider, som alle var planlagte tider til 2. vaccination. Alle, der får aflyst en tid, er personale i målgruppe fire – det vil sige sundhedsfagligt frontpersonale fra både Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og private sundhedsaktører.

- Vi har gemt alle vores AstraZeneca-vacciner. Så hvis der bliver åbnet op for vaccination inden for pauseringsperioden, så vil alle der mangler at få 2. vaccinationsstik, stadig kunne få det inden for det anbefalede interval på 12 uger mellem 1.  og 2. vaccination, siger Jan Nybo, overlæge og chef for regionens Covid-19 test- og vaccinationsindsats.

Ifølge Sundhedsstyrelsens udmeldinger så vil dem der venter på 1. eller 2. vaccination med AstraZeneca ikke blive tilbudt en anden vaccine på nuværende tidspunkt. Hvis AstraZeneca-vaccinen ikke bliver sat på markedet igen, så vil man skulle starte op i et nyt vaccinationsforløb med en ny type vaccine.

- Man kan i udgangspunktet ikke selv vælge hvilken vaccine man får. Men man kan altid sige nej til vaccinen og så vil man stadig være berettiget til en vaccine på et senere tidspunkt – det bliver så med de vacciner, der bliver tilbudt på det senere tidspunkt, siger Jan Nybo.

Han fortæller desuden, at planerne for Pfizer- og Modernavaccination fortsætter ufortrødent. I de kommende uger ankommer der store mængder af disse vacciner til Danmark, så ifølge Jan Nybo er der stadig godt gang i den nordjyske vaccinationsindsats.

11,8 procent af nordjyderne har påbegyndt en vaccination, og Region Nordjylland er dermed den region, som har vaccineret procentuelt flest borgere.

e-max.it: your social media marketing partner