FARSØ: Det er kun ganske få måneder siden at Den Jyske Sparekasse i Farsø indgik i en fusion med Vestjysk Bank. Nu har banken igen fået en ny ejer

uden det dog får indflydelse på at bankfilialen i Farsø er Vestjysk Bank.

Ejerskiftet skyldes af Arbejdernes Landsbank har opkøbt aktiemajoriteten i Vestjysk Bank fra AP Pension og Nykredit og opnår dermed en ejerandel på ca. 61 pct. Arbejdernes Landsbank var i forvejen storaktionær i Vestjysk Bank.

Vestjysk Bank fortsætter som datterselskab som en selvstændig bank med eget logo. Arbejdernes Landsbank er ifølge Finanstilsynet landets 6. største bank, mens Vestjysk Bank er nr. 13.

Arbejdernes Landsbank var sammen med AP Pension og Nykredit en del af et konsortium, som i 2017 var med til at rekonstruere Vestjysk Bank.

Arbejdernes Landsbank besluttede sidste år at fastholde sin markante ejerandel i Vestjysk Bank på 32,44 pct., selvom sidstnævnte fusionerede med Den Jyske Sparekasse. Den officielle begrundelse var, at banken giver et fornuftigt afkast enten i form af udbyttebetaling eller opskrivning af aktiekursen.

Vestjysk Bank giver Arbejdernes Landsbank en eksponering mod brancher som landbrug og erhverv generelt, som den ellers ikke har så meget af. Samtidig er Vestjysk Bank stærk i et område af Danmark, hvor arbejderbanken ikke er.

Aktiekøbet er betinget af godkendelse fra Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne. Handlen ventes at falde på plads og kunne blive gennemført ved udgangen af maj.


Facadeskiltene på Den Jyske Sparekasses filialer er dårligt nok nået at blive skiftet ud, inden den fortsættende bank, Vestjysk Bank, er på vej mod endnu en fusion.
Det betyder dog ikke at facadeskiltene på banken i Farsø skal udskiftes endnu en gang. 

e-max.it: your social media marketing partner