GATTEN: Selvom Galleri Himmerland har valgt at aflyse den planlagte åbningsfernisering af galleriets forårsudstilling p.g.a. corona situationen

vil der alligevel blive mulighed for at gå på opdagelse i galleriets spændende og varierede udstilling, da der vil blive holdt åbent i henhold til de annoncerede åbningstider.

Den første åbningsdag er i dag lørdag, hvor der åbnes under hensyntagen til de gældende corona-restriktioner.

(dis)harmoni
Galleri Himmerland har valgt at fortsættelinjen med temaudstillinger efter sidste års succes. I år er forårs-temaet (dis)harmoni, som er valgt meget apropos den situation mange mennesker befinder sig i, efter et år i corona-pandemiens tegn. Det kan være svært at bevare harmonien i en tilværelse, som for de flestes vedkommende har betydet voldsomme forandringer. Ti af galleriets kunstnere har taget udfordringen op, og skabt spændende kunstværker ud fra deres fortolkning af temaet. 

Syv nye kunstnere denne sæson
For at skabe ny dynamik og vise et større udvalg af kunstarter i udstillingen, præsenterer galleriet hele syv nye kunstnere til denne sæson. Det drejer sig om fire kunstmalere, to bronzekunstnere og en glaskunstner. Fælles for dem alle er, at det er anerkendte og dedikerede kunstnere med mange udstillinger bag sig i såvel ind-som udland. 

Siden 1997 har maleriet været Anette Torrilds levevej. Der er ingen tvivl om, at der er levnet plads til fantasien i hendes farverige billeder. Først oplever man en landskabelig abstraktion, men midt i abstraktionen ligger motiverne gemt som underspillede figurer, der pludselig træder ud af baggrunden, og på en måde overtager billedet. 

Jonna Stenvad er inspireret af livet og sjove/specielle typer af mennesker. Især er hun kendt for sine ”tykke” damer, inspireret af Venus fra Willendorf, - en af verdens ældst daterede skulpturer fra ca.20-25000 f.kr. fundet i Østrig. Et glimt i øjet og en humoristisk undertone er denne kunstners varemærke. 

En ung kunstner fra København tager os med ind i fantasiens verden. Hendes navn er Helena Hülsen. Hun tager os med ind i et rige skabt af drømme, hvor der er vendt op og ned på himmel og jord, på op og ned og på for og bag. Hun skaber denne drømmeverden med en unik sans for detaljer og farver, som beskueren kan gå på opdagelse i. 

Puder med kunst af Leif Sylvester
Leif Sylvester, kendt som skuespiller, sangskriver og billedkunstner, har i samarbejde med Paulin Design fremstillet en serie af eksklusive puder med Leif Sylvesters kunst.

Puderne er vævet i en enestående kvalitet af Jules Pansus væveri i Frankrig. Væveriet har i mange år produceret vægtæpper, tæpper og puder af store verdenskunstneres værker, og altså nu også Leif Sylvester. Der er dog også mulighed for at erhverve sig puder af andre kunstnere. 


Avan Fatah har været med til at skabe ”klimaisbjørnen”, en kæmpe bronzeskulptur der lige nu kan ses ved Søttrup Kulturhus i Hornum. Men hun laver også langt mindre skulpturer i bronze, som kan ses i Galleri Himmerland. Her er det ”the eternal three”. 

Står også bag klimaisbjørnen
Avan Fatah er en Kurdisk bronzekunstner, som har deltaget i flere store kunstprojekter, og skabelsen af store monumenter. Hun er bosat i Danmark, og er skulptør på Jens Galschiøts bronzestøberi, hvor hun sammen med sin mand Niaz udfører egne og fælles projekter. Sammen med Jens Galschiøt og hendes mand Niaz, har de skabt klimaisbjørnen, som er en syv tons tung skulptur. Isbjørnen kan i øjeblikket opleves ved Søttrup Kulturhus i Hornum, efter at have været udstillet i flere lande.
 

Niaz Bayati er i dag, hvad man kan kalde en multikunstner. Han er uddannet på kunstakademiet i Bagdad, og i Danmark er han uddannet indenfor industrielt design, keramik og bronze. Han er i dag tilknyttet Jens Galschiøts bronzestøberi som underviser og kunstner. Niaz Bayati har bl.a. sammen med sin hustru Avan leveret kunstværker til Dronning Margrethe, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og tidligere udenrigsminister Lene Espersen. 

Som rosinen i pølseenden har Galleri Himmerland tilknyttet glaskunstneren Michael Kofod. Hans glaskunst skal primært skabe nydelse, stemning og glæde. Han forsøger at gøre glasset smukt og harmonisk i design og farver, samtidig med han giver glasset et strejf af vildskab, -noget overraskende, der skiller sig ud. Michaels inspiration er den smukke natur. Den er vild smuk, changerende, uforudsigelig, ukuelig og helt uden rene linjer. 

23 kunsterne indenfor forskellige kunstarter
Sammen med Galleri Himmerlands øvrige 16 kunstnere, som alle har bidraget med nye spændende værker, kan publikum se frem til en særdeles interessant og varieret udstilling hvor galleriet forsøger at vise det bedste indenfor flere forskellige kunstarter.

e-max.it: your social media marketing partner