FARSØ: I sidste uge måtte Farsø Skole som et forsigtighedsprincip sende skoleklasser hjem ad flere omgange.

Mandag var det 3. klasse der blev sendt hjem.

-Vi blev kontaktet af forældre omkring coronasmitte, og at en eller flere af vores elever dermed var nærkontakt, fortæller skoleleder John Andersen.

-Vi besluttede derfor at sende 3 klasse hjem hvilket vore procedurer også foreskriver. Det var da lidt af en forskrækkelse, for vi har ikke prøvet det før, siger John Andersen.

2 dage efter var den gal i igen, her var det to elever fra 9. årgang der var testet positive med Corona.

-Det var ikke forbindelse med testene på skolen, at det blev konstateret, men proceduren er den samme. Eleverne blev sendt hjem. Men da det for tiden kun er 50% af årgangen der møder ind skiftevis hver anden uge, så var det ”kun” halvdelen af årgangen der blev sent hjem. Det vil sige, at det andet hold fra 9. årgang er mødt ind normalt i denne uge, fortæller John Andersen. 

Med hensyn til 3. klasserne, så har alle elever gennemført to coronaprøver på henholdsvis 4. og 6. dag efter konstateringen i starten af sidste. Alle har negative prøver og er derfor tilbage i skole i denne uge.      

John Andersen er klar over at hjemsendelserne i sidste uge sikkert ikke bliver de sidste - i og med at der åbnes op for flere aktiviteter i samfundet.

Men nu ved vi, at vore procedurer virker, siger John Andersen.      

e-max.it: your social media marketing partner