STRANDBY: Det sker af og til, at en elev i billedkunst på Vesthimmerlands Gymnasium og HF bliver prikket på skulderen af sin lærer og spurgt, om vedkommende har lyst til at udstille nogle værker i fællesområdet

så kammeraterne har mulighed for at betragte dem et stykke tid. Det skete for Sandra Fink Skjærbæk i 2p for nylig. Hun sagde ja til Kirsten Sørensens forespørgsel og tog så hjem til Strandby og lavede 4 klovnebilleder over weekenden. De pryder nu væggene omkring kantinen og vækker beskuerens nysgerrighed.

For som det fremgår af Sandras billeder, er der nogle foruroligende elementer i billederne, som kalder på den indre detektiv hos den, der ser på: Hvad er der lige sket her? Man bliver nødt til selv at digte en historie. Som i tilfældet med det fint tegnede hoved af den grønhårede kvindelige klovn, der hviler hovedet i hånden. Men hov, halsen er jo næsten skåret over! Og hvorfor er en anden af de farverige klovne ved at kvæle sig selv?

Sandra elsker gyserfilm og krimier
Man kunne få den tanke, at Sandra er inspireret af surrealisterne, f.eks. de to belgiere Paul Delvaux og René Magritte, men hun forklarer selv, at hun ærligt talt ikke tænker så meget over de forskellige kunstformer, og der er ikke nogen, hun bedre kan lide end andre.

-Jeg kan faktisk ikke rigtig lide det teoretiske i billedkunst. Jeg tegner eller maler bare det, jeg lige føler for, om det så er et billede af virkelige mennesker/dyr, noget, jeg selv opfinder, eller bare nogle naturbilleder. Der er ikke rigtig et tema i mine billeder, ud over at de alle er figurative.

Hun indrømmer dog, at hun rigtig godt kan lide både krimier og gysere. Særligt ”true crime” dokumentarer.  Hun synes, det er vildt spændende, når det bliver skræmmende. Når det kommer til ægte historier om seriemordere, kan hun godt lide at høre om deres opvækst, og hvad der har været bestemmende for, at de senere bliver mordere.

SSO om en seriemorder
Lige nu er Sandra, ligesom alle hendes kammerater i 2.hf, ved at forberede sin SSO-opgave. Den større skriftlige opgave (SSO) er en individuel, obligatorisk opgave, som eleverne skriver i sidste semester af deres hf-uddannelse. Opgaven består af en undersøgelse og en skriftlig formidling af en konkret, faglig problemstilling inden for et emne, som de selv vælger. Sandra har valgt at skrive om seriemorderen Ted Bundy i fagene engelsk og psykologi. Hun regner med at undersøge de forskellige former for ondskab ud fra et udviklingspsykologisk perspektiv. Derudover vil hun også kigge på psykiske sygdomme, der kunne være med til at udvikle en morder eller som tit er set hos mordere.

Fremtiden?
Til spørgsmålet om, hvad hun vil efter hf-eksamen, svarer hun: -Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil endnu. Kunne godt overveje at prøve at komme ind på en kunstskole (gerne i udlandet). Jeg vil også gerne nå at rejse lidt, inden jeg læser videre med hvad jeg nu end finder på.

e-max.it: your social media marketing partner