FARSØ: -Tiden kan nogle gange føles lang om vinteren på Plejecenter Højgården. Et år med Corona, har heller ikke gjort det nemmere, fortæller centerleder Susanne Glerup. 

Men nu nærmer foråret sig, og alle glæder sig til at komme ud og nyde solens varme stråler.

Beboere er blevet vaccineret
De beboere der måtte ønske det, er nu blevet vaccineret første og anden gang mod Covid-19. Den første vaccination blev fejret med bobler og kransekage og glædeligt er det, at besøgsrestriktionerne på plejecentrene er sluppet lidt, således at beboerne nu må se dem de ønsker. Dog skal besøgsrestriktionerne på højst 5 personer i boligen dog stadig holdes og der skal være 2 meters afstand imellem alle, alle skal bære mundbind og der skal være god håndhygiejne.

Flere temafester
Helt stille har der trods alt ikke været indenfor murene i den seneste tid, selvom der har været begrænset besøgsadgang. 

Susanne Glerup fortæller:

Vi har haft den ”Mobile bar” på rundtur på hele plejecenteret. Der har været en lille gruppe, der har fået det koordineret og har sikret, at der blev indkøbt, så der kunne holdes en lille corona-venlig fest på en helt almindelig formiddag i alle enheder.

På demensafsnittet blev festen udvidet til en lille temafest, hvor temaet var Hawaii. Der blev fundet lidt rekvisitter og drinksene var flotte kulørte.  

1950’erne
Vi har desuden tidligere besluttet, at der skulle holdes en temafest for hele huset. Temaet var 1950’erne. Planen var, at vi skulle have været udklædte, men det var ikke så nemt at fremskaffe den rette beklædning da alt jo har været og er lukket ned. Så vi måtte i gemmerne for at se om der kunne findes noget. Lidt lykkedes det at finde. En enkelt havde sovet med servietter og curlere i håret så der kom fine krøller. Der blev denne dag snakket meget om musik, gamle biler og tøjstil og andet fra denne tid. Der blev spillet musik med blandt andet Tommi Steele og andre, hvilket bragte smil på læberne.

Køkkenet havde desuden lavet en tidssvarende menu, nemlig Skipperlabskovs og muldvarpeskud til dessert. Alt blev nydt med største velbehag. Også køkkenpersonalet havde fundet en beklædning der passede til 1950 temaet - faktisk lignede de en bedre udgave af Laura og Agnes fra Matador.


Også køkkenpersonalet havde fundet en beklædning der passede til 1950’erne

Senest har Kastanjehuset afholdt en corona-venlig udgave af fastelavn med tøndeslagning. Der var ingen slik i tønden, men alle fik en lille portionsanretning af små lækkerier.

Med andre ord, gør vi lidt i hverdagen, så der sker lidt for alle, både de beboere der kan være i fællesrummene, men også for dem der hellere vil være for sig selv, slutter Susanne Glerup ovenpå et par mørke vintermåneder, som altså ikke har været helt kedelige på Plejecenter Højgården.   

e-max.it: your social media marketing partner