FARSØ: Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank har i dag meldt ud, at de ønsker at fusionere, for at skabe en stærkere lokal bank i Midt- og Vestjylland. 

Fusionsplanerne får opbakning fra de fem fonde, der alle er store aktionærer i Den Jyske Sparekasse.

-Fusionen vil give os mulighed for at støtte vores lokalområder endnu mere end vi gør i dag, siger Toft Hedegaard Kristensen, fra Fonden for Sparekassen Farsø.  

De fem fonde, Den Jyske Sparekasses Støttefond, Sparekassen Løgumklosters Fond, Jelling Sparekasses Fond, Fonden for Sparekassen Farsø og Fonden for Sparekassen i Skals, der i dag tilsammen ejer 12,8 pct. af Den Jyske Sparekasse, vil, såfremt fusionen gennemføres, få et samlet ejerskab på 2-3 pct. af den fusionerede bank. 

-Det vil samlet set gøre det muligt for fondene at uddele mere end 50 mio. kr. over de næste 5 -6 år. Vi støtter derfor fusionen og glæder os over de nye muligheder, fusionen giver os’, siger Toft Hedegaard Kristensen, fra Fonden for Sparekassen Farsø.    

De fem fonde støtter i dag en række lokale initiativer i deres respektive lokale områder. Det omfatter bl.a. støtte til fritid, idræt, børne- og ungdomsarbejde, musik, teater, kunst, forskning og kulturbevaring.

Fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank skal endeligt godkendes på ekstraordinære generalforsamlinger i begge institutter den 13. januar 2021.

 

e-max.it: your social media marketing partner