FARSØ: Regionsrådet indgik i sidste uge sin budgetaftale for 2021, og i den forbindelse er der godt nyt til Farsø, nærmere bestemt Skadestuen på Farsø Sygehus, der fra næste år igen får åben alle ugens dage fra kl. 8-22. 

I dag er åbningstiden reduceret til 8-17 på hverdage og 8-15 i weekender.

-Jeg er super, super glad. Det er en sejr for Farsø og Vesthimmerland at skadestuen får sin oprindelige åbningstid tilbage. Det er der brug for!, lyder det med stor glæde fra regionrådsmedlem Pia Buus Pinstrup (C).

Vigtigt for det nære sundhedsvæsen
Farsø Sygehus er og bliver hjerteblod for mig. Det er et lille sygehus med stor betydning for hele Himmerland.  For 2 år siden stod jeg udenfor budgettet i regionen. Alene for at markere at det simpelthen ikke er i orden for borgerne i Vesthimmerland og omegns kommunerne, at man ikke har en skadestue i Farsø. Det betyder utrolig meget for det nære sundhedsvæsen at vi har en skadestue her. Derfor var det i år det ene af vores to hovedkrav i budgetforhandlingerne for 2021, at skadestuen skulle tilbage til Farsø Sygehus med en åbningstid fra kl.8-22 alle ugens dage.  

En kæmpe sejr
Det er en kæmpe sejr, fra for to år siden til at være lukningstruet til at blive opgraderet. Nu er Farsø Sygehus valgt til – og ikke fra.

Med det mener Pia Buus Pinstrup, at den udvidede åbningstid, er det andet af de kompenserende tiltag, der indtil nu er gjort i Farsø efter at Lægevagten lukkede på Farsø Sygehus tidligere i år (pr. 1. marts 2020 – red.) Først blev paramedicinernes vagtberedskab flyttet til sygehuset i nye lokaler og nu kommer skadestuen i fuld beredskabsmæssig tid igen.

-Det er vigtigt at påpege, at der i Farsø er tale om en Skadestue. I Farsø har vi ortopædkirurgerne, som netop gør forskellen på, om der er tale om en skadestue, eller om der blot er tale om en småskadeklinik som i Hobro.  På den måde bliver man færdigbehandlet i Farsø – og ikke sendt videre. Skadestuen i Farsø vil desuden være den lægefaglige back-up til skadeklinikken i Hobro, i hvert fald hvad angår brud og sår.

Den udvidede åbningstid bliver en styrke
Det er netop den udvidede åbningstid i Farsø, der bliver styrken, for det er typisk i aftentimerne og i weekenderne og udenfor de praktiserende lægers åbningstid, at skaderne sker og der er langt til vagtlæge eller skadestue. Det betyder, at de mange eksempler man har mødt med ventetid i timevis hos Skadestuen i Aalborg med eksempelvis en forstuvning eller et brud, nu er slut. Nu vil man kunne komme hurtigt til i Farsø.

Fra formand for Støtteforeningen for Farsø Sygehus, Kirsten Moesgaard er der også glæde. Efter afholdelse af et borgermøde i Farsø i foråret, primært fordi man ikke ville miste lægevagten, så kom der heldigvis dette forslag frem om at udvide åbningstiden på Skadestuen som et kompenserende tiltag. Det har politikerne, der mødte ligeså talstærkt frem på borgermødet i Dronning Ingrid Hallerne, som borgerne selv, heldigvis lyttet til.  

- Skadestuen i Farsø er en væsentlig del af det nordjyske sundhedsvæsen, og det glæder os umådelig meget, at Regionsrådet er enig med os i det, siger Kirsten Moesgaard.  Det vil blive til glæde for borgerne i Vesthimmerland.   Og, det vil blive til glæde for borgere også andre steder i regionen, fordi ventetiden på behandling bliver mindre andre steder i regionen.    

Læs også: Skadestuen opnormeret

Læs også: Skadestuen

Læs også: Budgetforlig: Vagtlægeordningen bliver styrket af ekstra tiltag       

e-max.it: your social media marketing partner