HVALPSUND: I dag blev sidste etape af 33. udgaven af Limfjorden Rundt for træskibe afviklet. Sidste etape gik fra Fur til Skive og undervejs passerede de flotte skibe dele af Limfjordskysten fra Ertebølle til Hvalpsund.

Det var dog en tåget start, og man blev nærmest henledt til en sørøverfilm, når de store fler-mastede skibe dukkede frem af tågen.

Første del af etapen bød på god vind fra nord-vest. Det betød at turen sydover langs kysten ved Ertebølle, Risgårde og sydøst om Rotholmene gik fint med sejlene oppe. Men ved middagstid slog det over i silende regn, ligesom de store skuder kom til at ligge i læ af Salling ved Sundsøre-strædet. Det betød at sejlene ikke længere kunne holde fremdriften og motorerne blev slået til.

Men som sædvanligt var det et smukt syn af 3 og 2 masters skonnerter og træskibe, der for langt største delens vedkommende er historiske skibe, og som i dag bruges som skoleskibe. Der var derfor stor aktivitet ombord, når alle mand trådte til for at tage sejlene ned.              

På trods af den silende regn havde mange tilskuere taget opstilling, der hvor Limfjorden er smallest mellem Himmerland og Salling, nemlig i Hvalpsund og på Sundsøretanget.  

Sejladsen havde ca. 10 færre deltagende træskibe i år i forhold til sidste år, hvilket skyldes at flere udenlandske skibe ikke deltog, ligesom de planlagte fællessamlinger og aktiviteter i havnene var aflyst grundet corona-restriktioner.     

e-max.it: your social media marketing partner