FARSØ: Mandag formiddag lagde en mindre delegation fra HK Privat i Nordjylland med formand Kirsten Estrup Madsen vejen omkring Farsø Tandlægehus. Ikke bare med én men hele to priser!

Klinikchef Henrik Hassingboe var vidende om at klinikassistentelev Charlotte Severinsen var blevet valgt som Nordjyllands bedste klinikassistentelev.  En indstilling han selv havde indsendt.

Men at Charlotte Severinsen og elevansvarlig Alice Pedersen samtidig havde indstillet Farsø Tandlægehus som den bedste elevplads og havde vundet, var Henrik Hassingboe fuldstændig uvidende om.

Overrasket over at få begge priser
Det var derfor både en lettere uforstående elev og klinikchef, HK-privat mødte og ville overraske, da de to personer jo intet kendte til hinandens indstillinger.     

-Jeg er så stolt, siger Henrik Hassingboe. Først og fremmest over at have den bedste elev, men også over at eleven har begrundet, at vi er den bedste elevplads.

En særlig historie
Klinikassistentelev Charlotte Severinsen, der er bosiddende i Vebbestrup ved Hobro gik i lære hos Farsø Tandlægehus for snart 3 år siden i et særligt uddannelsesforløb tilpasset hende. Hun har nu et år tilbage inden hun kan kalde sig klinikassistent. Snart påbegynder hun sit sidste skoleforløb på Dental Techcollege i Aalborg.

Charlotte Severinsen er oprindeligt udlært lægesekretær. Et job som hun efter 10 år måtte opgive grundet stress.  Charlotte har således i en voksen alder skiftet jobretning, men alligevel inden for sundhed.

-Jeg kom i praktik hos Farsø Tandlægehus i forbindelse med et jobafklaringsforløb i 2018, hvor jeg startede ud med op til 1,5 time to gange om ugen. Mit arbejde bestod i at stryge arbejdsbukser og lave autoklaveposer. Det kan for nogle virke banalt, men for mig var det helt perfekt, da jeg skulle lære at arbejde igen. Mine praktikansvarlige Line Hassingboe og Alice Pedersen lagde stor vægt på, at starten og udviklingen skulle foregår i roligt tempo, for jeg skulle mærke at jeg var i trygge omgivelser. Og det er der ingen tvivl om, at alle lod mig mærke fra dag ét. Alle udviste stor forståelse for min situation og historie, og på de hårde dage – for dem har der også været nogle af  - var der plads og forståelse for ekstra pauser og tårer, hvis de pressede sig på. Altid mærkede jeg en enorm støtte fra alle. Jeg mærkede, hvor dejligt det var at komme ”på arbejde”, og jeg kunne mærke, det begyndte at gå den rigtige vej. Ja, faktisk gik det så godt, at jeg pr. 1. december 2018 var nået fuldtid. En bedrift jeg aldrig havde turdet håbe på at kunne nå, og jeg ved, at jeg aldrig havde nået det mål, hvis det ikke havde været for hver eneste medarbejder på klinikken.

Charlotte Severinsens udvikling bar frugt og hun blev tilbudt en stilling som tandklinikassistentelev. Hun gik i lære 1. januar 2019, stadig med fokus på læring og udvikling i det rette tempo for hende.

-Mine arbejdsgivere Line og Henrik Hassingboe lagde stor vægt på, at jeg inden mit første hovedforløb på Dental Techcollege ikke skulle tænke på karakterer. Det vigtigste var, at jeg kom godt igennem forløbet med mig selv. Den besked gjorde, at jeg kunne slappe mere af og holde fokus. Det endte med resultater, der var langt over mine egne forventninger med tre 10-taller og tre 12-taller, lyder det stolt fra Charlotte Severinsen.

Den udvikling jeg har været igennem skyldes i allerhøjeste grad ikke kun min praktikansvarlige og arbejdsgivere – det skyldes også mine kollegaer, hver og én. De har mødt mig med et smil hver dag, siden jeg startede, støttet mig på de svære dage, som stadig kommer ind imellem og sikkert altid vil gøre det. De er de bedste kollegaer jeg nogensinde har haft. Jeg havde nok aldrig troet, at arbejde kunne være så godt, som det er nu. Jeg glæder mig til, at komme på arbejde hver dag, fordi jeg ved, jeg møder ind til det bedste team af kollegaer, som jeg er ovenud taknemlig for og holder rigtig meget af.

Derfor har jeg nomineret Farsø Tandlægehus med alle dets medarbejdere til Årets Nordjyske Læreplads. Prisen er så fortjent. Jeg håber min historie kan vise, at man kan skifte jobretning i en moden alder.

En fighter
Det samme kan jeg sige for Charlotte. Hendes historie fortæller alt. Hun er en fighter, vi har fået en faglig dygtig og skattet medarbejder. Hun løser upåklagelig alle de opgaver hun får og er værdsat af både patienter og kollegaer.  

En af hendes mange værdsatte kompetencer er hendes overblik og øje for at hendes kollegaer trives og har det godt.  Hun besidder en fantastisk empati, der om noget også kommer vore patienter til gode, lyder det fra klinikchef Henrik Hassingboe, der er oprigtigt stolt af sin elev.                                         

Sidste år havde Farsø Tandlægehus indstillet sin anden klinikassistentelev Ditte Laurberg Madsen, der nu er udlært. Det blev til en flot 2. plads som Nordjyllands bedste elev.

Dermed må man konstatere at Farsø Tandlægehus kan noget ganske særligt, nemlig at udlære de bedste elever.     

e-max.it: your social media marketing partner