VESTERBØLLE: Vesterbølle Efterskole er en efterskole i rivende udvikling. I dag kunne efterskolen således byde velkommen til det største elevhold i efterskolens historie.

Fra 92 til 104 elever
104 elever skal det næste lille års tid have deres daglige gang på efterskolen. Hidtil har man maksimalt haft elevhold på 92 elever, men som led i et større visionsarbejde er det et ønske at vokse. At det så også er lykkedes at tiltrække de ekstra elever, glæder man sig over på efterskolen.

-Med lidt flere elever får vi mulighed for at lave efterskole på en måde, hvor vi fx kan boltre os i flere valg- og linjefag, vi sikrer en sund økonomi - også fremadrettet samtidig med, at vi ikke går på kompromis med vores værdier, og det vi står for, fortæller forstander Martin Diget Aamann.


Forstander Martin Diget Aamann tager imod de nye elever og deres forældre

Og værdierne er vigtige for efterskolen, som bl.a. er kendt for sit stærke fællesskab.

-Vi gør rigtig meget ud af at ryste eleverne sammen og laver aktiviteter, som styrker fællesskabet. Det er vigtigt for os og for elevholdet, at alle kender alle, og det holder vi fast i – uanset om vi er 92 eller 104, forklarer forstanderen. 

Visioner og nye linjer
Visionsarbejdet affødte allerede sidste skoleår et revideret fagtilbud, hvor man udover et hav af valgfag har mulighed for mere fordybelse i efterskolens 7 nye linjer: Outdoor, Volleyball, Esport, Gastronomi, Triatlon, Musik og Kunst & design. Skemaet er skruet sammen på en meget fleksibel måde, som giver eleverne masser af muligheder. 

Rammerne skal følge med
Ligeledes er der arbejdet på de fysiske rammer. Sidste år blev et større byggeri af ny foredragssal, mødelokaler og opholdsrum for eleverne færdigt og taget i brug. Og helt op til det nye elevholds ankomst søndag blev der arbejdet hårdt for at få de sidste elevværelser på plads. De består af pavilloner, som shines op og bygges om i bedste efterskolestil.


Helt op til det nye elevholds ankomst søndag blev der arbejdet hårdt for at få de sidste elevværelser på plads. De består af pavilloner, som shines op og bygges om i bedste efterskolestil.   


I bagende sol blev dette efterskoleår skudt i gang udenfor på boldbanerne med sprit indenfor rækkevidde – covid-19 skal der jo stadig tages højde for, men forstanderen glæder sig over den positive udvikling og håber, at elevholdet ikke bliver berørt af covid-19, men får det fulde udbytte af efterskoletiden.


Velkomsten foregik udendørs ”the Corona-way”   

e-max.it: your social media marketing partner